Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bu gelenek hep yaşasın

Bu gelenek hep yaşasın

Erdek Güven Ekmek Fırını sahiplerinden Ünzile Güven ve oğlu Recep Güven bir ilk gerçekleştirerek Halitpaşa mahallesinde bulunan işyerinin önünde mahalle sakinlerine iftar Yemeği verdi.

Erdek Güven Ekmek Fırını sahiplerinden Ünzile Güven ve oğlu Recep Güven bir ilk gerçekleştirerek Halitpaşa mahallesinde bulunan işyerinin önünde mahalle sakinlerine iftar Yemeği verdi.
Güven ailesi organizasyonunda geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen iftar yemeğinde bir tek kuş sütü eksikti.
Bu yıl gerçekleştirdikleri iftar programları hakkında gazetemize açıklama yapan Güven ailesi, birlik ve beraberliğinin toplum içindeki önemini belirterek, şunları söyledi: ?İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı çok önemli bir ay. İçinde bin aydan daha hayırlı neticeler veren bir ay. İşte bizler de bu topraklara ve geleneklerimize yakışır bir şekilde Ramazanı değerlendirme gayretinde olduk. Bu sofralar, sevgi, kardeşlik, bereket, huzur ve yardımlaşma sofraları. Allah´a çok şükürler olsun ki dünden çok daha güçlüyüz. Ancak, yarın daha da güçlü olmak için birbirimizi daha çok sevmeliyiz. Mutlu olmanın tek yolu var. O da birbirimizi sevmek. Bizler birbirimizi daha çok sevdikçe, daha güçlü bir mahalle, daha güçlü bir şehir ve daha güçlü bir ülke oluruz. İftar programımıza katılarak bizleri onurlandıran dostlarımıza teşekkür ediyoruz.´´
Hamdi Sever Sokağı sakinlerinden ?İmece Usulü? iftar
Erdek ilçesinde Halitpaşa Mahallesi Hamdi Sever Sokağı sakinleri tarafından sokakta imece usulü iftar sokakta kuruldu.
Mahalle sakinleri tarafından imece usulü yapılan yemekler, sokakta kurulan iftar masalarına taşındı. İftara katılan vatandaşlar mübarek Ramazan Ayının iftarını sokak sofrasında açarak böyle bir organizasyonu düzenleyenlere bol bol dua etti.
Yenilen yemeklerin ardından şükür duası Erdek Hacı Ömer (Çarşı) Camii İmam Hatibi Mustafa Bican hocamız tarafından yapıldı.
Haber Mehmet Ertan



Anahtar Kelimeler: gelenek yaşasın
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu