Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bu gece Mevlid Kandili

Bu gece Mevlid Kandili

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) dünyaya geldiği gece olan Mevlid Kandili, bu gece idrak edilecek.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) dünyaya geldiği gece olan Mevlid Kandili, bu gece idrak edilecek.
Bu sene 29 Kasım´ı 30 Kasım´a bağlayan bu gece, Peygamber Efendimizin doğum gecesidir. 

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)´in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir.
Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.
Mevlid Kandili´nin anlamı ve önemi
Mevlid Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S) dünyaya teşrif ettiği gündür. Yılın ilk kandili olan Mevlid Kandili, duaların ve ibadetlerin kabul edildiği mübarek günlerdendir. Bu gecede bol bol dua edilmesi öneriliyor.
Kandil Gecesi hangi ibadetler yapılır?
Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih "Estağfirullah" demeliyiz. Peygamberimiz (S.A.V.)´e hiç olmazsa bir tesbih salat ü selâm okumalıyız. Böyle mübarek bir gecede yapacağımız ibadetlerin en önemlisi Kur´an-ı Kerim´i okumak, dinlemek ve anlamı üzerinde düşünmektir. Mevlid Gecesini idrak edip ihya ederken bir de şu hususu iyice tefekkür etmemiz gerekir. Allahü Teâlâ´ya tam bir huşu içinde dua ve niyazda bulunmalıyız. Mevlid Gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar. Mevlid Gecesi gündüzünde mezarlar, bizden dua bekleyen yakınlarımızın kabirleri ziyaret edilmeli.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: gece Mevlid Kandili
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli