Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bu başarı Burhaniye Ticaret Odası´na ait!

Bu başarı Burhaniye Ticaret Odası´na ait!

GMKA, Zeytinyağı Duyusal Analizi Eğitimi´ne teknik destek kararı verdi.

GMKA, Zeytinyağı Duyusal Analizi Eğitimi´ne teknik destek kararı verdi.
2017 Yılı Teknik Destek Programı 4. Döneminde başarılı bulunan Teknik Destek Projelerinden ?Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi? isimli Burhaniye Ticaret Odası´nın hazırlamış olduğu proje için imza töreni gerçekleştirildi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine Burhaniye Ticaret Odası Genel Sekreteri Ersel Pazarbaşı, GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek ile Program Yönetim Birimi Başkanı Abdullah Güç ve Birim Uzmanı Tuğba Bozkurt katıldı.
İmza töreninde konuşan Özek, ?Bu proje bölgemizin en önemli sektörlerinden zeytin ve zeytinyağı ile ilgili. Dolayısıyla bölgenin önemli ihracat kaynaklarından birini oluşturuyor. Zeytinin duyusal özelliklerini hem üreticilerin hem de tüketicilerin bilmesi gerçekten önem arz ediyor. Bu manadaki eğitim umarım faydalı olur.? dedi.
?Coğrafi işaret için kitap hazırlığı yapıyoruz?
Pazarbaşı ise, ?Biz zeytini önemsiyoruz. Bu konuda Coğrafi İşaret için uzun süre bir çalışma yaptık. Bir takım sıkıntılarımız oldu. Bu konunun akademik bir çalışmaya dayandırılması gerektiği için Balıkesir Üniversitesi ile bir anlaşma yaptık. Bu konuda bir kitap hazırlığına başladık. Malum süreçten biraz kitabın tamamlanması süresi uzadı. Şimdi kaliteli ürün elde ettiğimizde ürünleri laboratuvara göndererek kitabımızı tamamlamayı düşünüyoruz.? diye konuştu.
Zeytinyağı Duyusal Analizi Eğitimi: ?Zeytinyağı Duyusal Analizi eğitimleri ile zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren üretici, teknik eleman ve zeytinyağı tüketicilerinin bilinçlendirilmesi; zeytinyağı üretim, tüketiminde kalitenin, pazarlama gücünün ve ihracat potansiyelinin arttırılması hedeflenmektedir. Zeytinyağı konusunda 30´ar kişilik 2 gruba verilecek eğitimlerde, katılımcıların zeytinyağı hakkında üretim, tüketim ve pazarlamasına dair genel bilgiler dışında duyusal analizi konusunda da yetkin hale gelmeleri sağlanacak. Eğitim duyurusu Burhaniye Ticaret Odası BTO resmi web sayfasında yapılacak olup oda üyelerine ve zeytinyağı üreticilerine sms ve e-mail yolu ile ulaşılacak. Diğer Kurumlar ile işbirliği sağlanarak eğitimin farklı kanallardan duyurulması sağlanacak. Burhaniye Ticaret Odası çalışma alanı olan Burhaniye ve Gömeç ilçelerindeki zeytin ve zeytinyağı Sektöründeki üreticiler öncelikli olmak koşulu ile eğitime katılım için başvurular BTO tarafından alınacak. Burhaniye Ticaret Odası´na kayıtlı zeytin ve zeytinyağı üreticisi olan üyeler, Burhaniye Ticaret Odası çalışma alanı olan Burhaniye, Gömeç ilçelerindeki zeytin ve zeytinyağı sektöründeki üreticiler, çalışanları ve zeytinyağı fabrika ustaları; Burhaniye, Pelitköy, Gömeç ve Karaağaç´da yaşayan zeytinyağı tüketicileri ve Ziraat Odası, Esnaf Odasına kayıtlı üyeler olmak üzere toplam 60 kişiye eğitim verilecek.?
Haber MerkeziHaber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli