Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BTO´nun açıklaması

BTO´nun açıklaması

TOBB´dan KOBİ´lere ?Nefes? kredisi

Bandırma Ticaret Odası (BTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin(TOBB), KOBİ´ler için uyguladığı ?Nefes Kredisi?nin başvurularının başladığını açıkladı.
Oda yönetimi, aşağıdaki açıklamayı yaptı:
?İçinde bulunulan ekonomik koşullarda, ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ´lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere daha önce 2016 yılında ve 2018 yılı başında düşük kredi imkanı sunan Nefes Kredisi Projesi´nin üçüncüsünün KOBİ Destek Kredisi adıyla yeniden başlatılmasına karar verilmiştir. TOBB öncülüğünde, oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek KOBİ Destek(Nefes) kredisinin lansmanı, Hazine ve Maliye Bakanı sayın Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve banka genel müdürlerinin katılımıyla İstanbul´da gerçekleştirilmiştir.
KOBİ Destek(Nefes) kredisi, 8 bankadan kullandırılacak olup bu bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıfbank Katılım olarak belirlenmiştir.
? Kredi, toplamda 18 ay vadeli olup bunun ilk 6 ayı ana para ödemesiz(üyeler ilk 6 ay kredinin sadece faizini ödeyecekler), takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ayda geri ödenecektir. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir.
? Kredinin brüt faiz oranı/aylık % 1,85´tir.
? Kredi azami limiti(grup iştirakleri dahil) 50.000 TL´dir.
? Kredi değerlendirme sürecinde odamızın kredi payına ilişkin herhangi bir etkisi ve referans alma durumu olmayacaktır.
? Protokol imzalanan bankalar KGF´ye ödenecek % 0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf, komisyon talep etmeyecektir.
? KOBİ´lerin, KOBİ Destek(Nefes) Kredisi´ne başvurabilmeleri için öncelikle odamıza gelerek, ?KOBİ Destek(Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir? ibaresi içeren faaliyet belgesini almaları/bu belge olmadan bankalar, talepleri kabul etmeyecektir), daha sonra belirlenen bankalara giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye başvurmaları gerekmektedir.
? ?KOBİ Destek(Nefes) kredisi başvurusu içindir? ibareli faaliyet belgeyi firma adına herhangi biri alabilmekte ve herhangi bir talimat, yazı vs. gerekmemektedir.? Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: açıklaması
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli