Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BTO´dan renkli gece

BTO´dan renkli gece

Bandırma Ticaret Odası´nın (BTO), meslek komitesi ve meclis üyeleri için düzenlediği gece coşkulu geçti.

Livatya´daki ?Ekol Bahçe?de düzenlenen yemekte ilk konuşmayı Oda Başkanı Mehmet Kılkışlı yaptı. Yıllar geçtikçe üye sayılarının artışının yanı sıra meclis ve meslek komitesi üyesi sayılarının da yükseldiğini vurgulayan Kılkışlı, ?Daha önceki dönemlerde 27 olan meclis üye sayımız geçen dönem 30 olmuştu. 9 Nisan´da yapılan seçimlerde de meclis üye sayımız 40, meslek komitesi üye sayımız 98 oldu? dedi.
Bandırma Ticaret Odası´nın büyük bir aile olduğuna dikkati çekerken, bu aileyle bir arada olmaya da özen gösterdiklerine işaret eden Kılkışlı, şunları söyledi:
?Buna paralel şekilde, geçen dönem göreve geldikten sonra başlattığımız ve geleneksel duruma gelen meclis ve meslek komitelerimizin eşleriyle birlikte bir araya geldiği aile yemeğini bu dönem de sürdürüyoruz. Zorlu bir seçim sürecinin ardından Bandırma Ticaret Odası´nın organlarında görev almak üzere seçilmiş kişiler olarak üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor. Öncelikli amacımız üyelerimiz ile bire bir ilişkiler kurabilmektir. Bunun için üye ziyaretleri yapmak istiyoruz. Bu ziyaretlerimizde üyelerimize verilmek üzere küçük birer hediye yaptırıyoruz. Hazır olunca tüm komite üyelerimize, kendi grup üyelerini paylaştıracağız. Herkes üyelerini ziyaret edecek. Üyelerimizi bilgilendirmek, sorunlarını öğrenebilmek ve iletişimi güçlü tutabilmek için bunu yapmamızın şart olduğunu düşünüyoruz. Üyelerimizin tüm destek ve hibelerden en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak, eğitimler almalarını, fuarlara katılmalarını gerçekleştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Sizlerden ricam, her ay yapılan meslek komitesi toplantılarına katılmanız, grubunuzda yer alan diğer üyeleri de bu toplantılara davet etmeniz, sektörle ilgili bilgi, görüş, öneri ve sorunları paylaşmanızdır. Bunun yanı sıra Oda olarak üyelerimize yönelik yaptığımız etkinlik ve toplantılara da öncelikli şekilde sizlerin katılımları da büyük önem taşıyor. Hepimiz, kendi işinden, ailesinden, zamanından fedakârlık göstererek Odamızda görev alıyoruz. Bu nedenle bu süreçte bizlere verdikleri destekler için öncelikle eşlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dört yıllık sürecin güzel işlere imza atacağımız bir dönem olmasını diliyorum.?
ÇENBERCİ KONUŞUYOR
Oda Meclis Başkanı Bahadır Çenberci de şunları söyledi:
?Bandırma Ticaret Odası, geçtiğimiz beş yıllık dönemde sadece üyelerine hizmet etmekle yetinmeyip, Bandırma ve bölgesi için önemli çalışmalar yapan, projeler geliştiren, sektör ve yöre sorunları için arabuluculuk görevi üstlenen önemli bir kurum durumuna geldi. Bu duruma gelmemizde komite ve kurullarımızın uyumlu çalışmaları ve Odamızın tüm makam ve kurumlarla iyi ilişkiler kurmasının önemi büyüktür. Bu dönemde aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte daha da artan sayımızla üyelerimiz ve Bandırma için yararlı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.?
MİRZA KÜRSÜDE
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasına, Ticaret Odası´nın, Bandırma´nın en önemli ve değerli kurumu olduğunu vurgulayarak başladı.
Ticaret Odası´nı, ?Bandırma´nın motor gücü? olarak niteleyen Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´nın gelişip güçlenmesinde Odanın katkıları ve yatırımlarının büyük rolü var. Bandırmayı, geleceğe planlı bir şekilde taşımalıyız. Bandırma´nın geleceğini hazırlamak için çaba harcıyoruz. İlçemize yeni kentsel yerleşim alanları kazandırmak istiyoruz. Bunun için de 1/5 binlik planları bekliyoruz. Bandırmaya yeni yatırımlar gelmesinin peşindeyiz. Düzenli ve planlı kentleşme ve sanayi istiyoruz. Bandırma sanayisinin mevzi planlarla değil, 1/5 binlik planlarla şekillenmesinden yanayız. Artık çarpın kentleşme ve çarpık sanayileşme istemiyoruz. Çevreye duyarlı sanayiden yanayız. Bezirci-Şirinçavuş arasındaki 2200 dönümlük alanın ?Ana Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´ olmasına uzun süre düşündükten sonra karar verdik. Bu bölgede çevreye duyarlı bir sanayi oluşacak. Sadece otomobillerin makine parçaları üretilecek. Atık olarak ise sadece hurda demir çıkacak. Yine ?Kale Grubu´na verdiğimiz yerde savunma sanayiine uygun üretim olacak. Akçapınar Mahallemizde ?Tarım Organize Sanayi Bölgesi´ kurulacak. Zaman zaman arazi sattığımız için eleştiriye uğruyoruz. Ancak sattığımız bu araziler, ilçemiz ekonomisine değer katıp, istihdam yaratacak. Yeni fabrika ve sanayi yatırımları için izin verirken, çevreyi kirletmemelerini ön koşul olarak düşünüyoruz.?
Geceye, özel orkestrası eşliğinde seslendirdiği şarkılarıyla Şimal renk kattı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: renkli gece
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli