Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BTO, Bandırma’daki inşaat firmaları ile müteahhit sayısını açıkladı

BTO, Bandırma’daki inşaat firmaları  ile müteahhit sayısını açıkladı

Bandırma Ticaret Odası (BTO), ilçedeki inşaat firmaları ile müteahhit sayısını 340 olarak açıkladı.

Türkiye’de müteahhit sayısının 453 bin 497 olduğunun gündeme gelmesinin ardından, 160 bin nüfuslu Bandırma’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit ve firmalar merak konusu oldu.   
Üniversite mezuniyet şartı olmaksızın 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının, Ticaret Odası’na üye olduktan sonra Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne başvurup, ‘Yeterlilik Belgesi’ alarak müteahhit olabildiği ve bazı üniversitelerin müteahhitlik sertifika programı düzenlediği biliniyor.   
Bandırma Ticaret Odası’na bugün için kayıtlı inşaat firması ve müteahhit sayısı toplam 340. Ticaret Odası 4. Meslek Grubunda inşaat firmaların yanı sıra müteahhitler de bulunuyor. Grupta ayrıca sınırlı sorumlu olarak kooperatifler de yer alıyor.   
Bandırma Ticaret Odası 4. Meslek grubu incelendiğinden projeden mimarlığa, inşaat sektörünün birçok farklı anında faaliyet gösteren firmalar bulunuyor. Grupta dikkat çeken bir başkan nokta ise birçok inşaat şirketinin unvanlarında farklı iş kollarının da bulunması.  Otomotiv, gıda, turizm, hayvancılık, pazarlama, yemek sanayi, otelcilik, hafriyat, temizlik ve tekstil gibi unvanlar dikkat çekiyor.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı