Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BTO, üyelerini uyardı

BTO, üyelerini uyardı

Fas dirheminde kur değişikliği

Bandırma Ticaret Odası (BTO), üyelerini Fas dirhemindeki kur değişikliği konusunda uyardı. Oda, üyelerine şu yazıyı gönderdi:
?Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nden(YOBB) Odamıza iletilen T.C. Ekonomi Bakanlığı´nın konuyla ilgili yazısında, Fas Krallığı´nda uzun zamandır uygulanan sabit kur rejiminin Fas Hükümeti´nce 15 Ocak 2018´de sonlandırıldığı ve söz konusu kur rejimi değişikliğinin kademeli olarak gerçekleştirileceği iletilmektedir. Bu itibarla, daha önce % +0,3 ile % -0,3 bant genişliğinde dalgalanmasına izin verilen Fas Dirhemi´nin 15.01.2018 tarihinden itibaren % +2,5 ile % +2,5 aralığında hareket etmesine izin verileceği, söz konusu limitlerin üzerindeki kur hareketlerine ise daha önce olduğu gibi Fas Merkez Bankası tarafından müdahale edileceği ve Fas Dirhemi´nin dalgalanacağı bant genişliğinin zaman içinde(10-15 yıl) artırılarak tam esnek kur rejiminin hedeflendiği iletilmektedir.
Uluslararası Para Fonu(İMF) ve Fas Hükümeti yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre kur rejimi değişikliği, Fas ekonomisinin uluslararası ekonomiye uyumu, daha rekabetçi duruma gelebilmesi ve dış şoklara direncini artırabilmesi için yapılmıştır. Dirhemin serbestleştirilmesinin muhtemel kısa ve orta vadeli makroekonomik istikrarı çok sınırlı bir şekilde etkileyeceği, herhangi bir devalüasyon beklentilerinin olmadığı ve Fas Merkez Bankası´nın piyasadaki likiditenin sağlanması için döviz piyasasına sınırlı müdahalenin süreceği ilave edilmektedir.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: üyelerini uyardı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli