Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BTO Salonu´nda E-Maliye Bilgilendirme toplantısı yapıldı

BTO Salonu´nda E-Maliye Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Bandırma Ticaret Odası (BTO) Konferans Salonu´nda Türkkep yetkililerinin yaptığı sunumla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Vergi Usul Kanunu Tebliğ Taslağı ile e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına zorunlu olarak dahil olacak mükellef grupları yeniden belirlendi.
Söz konusu tebliğ ile zorunluluk kapsamını belirleyen 10 milyon TL´lik ciro sınırı yeni tebliğ taslağında 5 iilyon TL´ye indirilerek kapsama yeni mükelleflerin dahil edilmesi ve bu suretle kağıt belge-defter düzenlemekten kaynaklanan mükelleflerin maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye önemli katkı sağlaması öngörülüyor.
Taslak Tebliğ kabul edilerek yayımlanması durumunda ciro sınırı düşürülmüş olduğundan birçok mükellefin e-fatura ve e-defter uygulamasına geçecek olması sebebiyle, mükelleflerin önceden bilgilendirilmesi ve bu kapsamda hazırlıklarını yapmaları için Bandırma Ticaret Odası (BTO) konferans salonunda Türkkep yetkililerinin yaptığı sunumla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Ticaret Odası üyeleri, muhasebeci ve mali müşavirlerin katılım gösterdiği toplantı, yapılan sunumların ardından soruların cevaplanmasıyla sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli