Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BTO Başkanı Mehmet Kılkışlı üyelerine müjdeyi verdi

BTO Başkanı Mehmet Kılkışlı üyelerine müjdeyi verdi

Harç tahsilatları için vergi dairesine, şirket kuruluşları için notere gitmeye gerek yok.

Harç tahsilatları için vergi dairesine, şirket kuruluşları için notere gitmeye gerek yok.
Bandırma Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mehmet Kılkışlı, Oda bünyesinde sicil işlemlerinin Tek Durak Ofis mantığıyla yapılacağını ve bundan böyle şirket kuruluş işlemleri ve ticaret sicil harç tahsilatları nın Oda da yapılacağını açıkladı.
Başkan Kılkışlı, şirket kuruluşlarında üyelerin, tescil işlemlerini, banka ve notere gitmeden yalnızca Odaya gelerek yapma olanağına kavuştuklarının müjdesini verdi.
Kılkışlı, ?Ticaret Sicil Müdürlüğümüz artık ana sözleşme ve imza beyannamesi tasdiklerini yapabilecek. Ayrıca hisse devir tescilinden alınan 341 TL´lik harç bedeli de kalkmıştır. Öte yandan TOBB ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen Harç Takip Sistemi yazılımı ile vergi daireleri tarafından alınan Ticaret Sicil Harçları ve Sicil Gazetesi ilan bedelleri de bundan sonra Odamız tarafından tahsil edilerek ilgili hesaplara aktarılacak.? dedi.
Üyelerin talep ve önerilerini TOBB´un ilgili yerlere bildirmesi sonucunda Bakanlığın ?Şirket kuruluşunda Odaların Tek Durak Ofise Dönüşümü´ konusunda harekete geçtiğini belirten Mehmet Kılkışlı, Maliye Bakanlığı 30.12.2016 tarihli ve 15 No´lu Harçlar Kanunu Sirküleri ile Odalara şirket kuruluşları işlemleri ve ticaret sicil harçlarının tahsili konusunda yetki verildi.? şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli