Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

BSO Başkanı Uğur, yeni üretilecek araca ?ALP? ismi önerdi

BSO Başkanı Uğur, yeni üretilecek araca ?ALP? ismi önerdi

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, üretilecek ilk 2023 otomobile talip olduklarını açıkladı.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, üretilecek ilk 2023 otomobile talip olduklarını açıkladı.
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, tanıtımından itibaren üzerinde tartışmalar çıkan ilk yerli otomobilin üretimine talip olduklarını söyledi.
Uğur, altyapı ve kentin dinamiklerinin Türkiye´nin ilk yerli otomobilini üretmeye hazır olduğunu söylerken, yerli üretimi, "Milli bir görev" olarak niteledi.
Uğur, "Yerli otomobilin ilk üretimine 2023 adetle başlayabiliriz. Cumhuriyet Türkiye´sinin kurulduğu Anadolu topraklarının kapılarını açan büyük komutan Alparslan´ın adını bu otomobile verebiliriz. ´Alp´ adıyla üreteceğimiz milli otomobilimiz, geçmişten günümüze yolculuğa çıkaracak bir devrimin de sembolü olacaktır." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık´ın, ilk yerli otomobil prototipinin görücüye çıkmasının ardından İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Konya gibi illerde lobi faaliyetleri başlatılırken, Balıkesirli işadamları da ciddi tekliflerle, "Bu otomobili biz üretiriz" diyerek iddialı bir çıkış yaptı. Her ayrıntıyı düşündüklerini belirten Uğur, "Balıkesir, Organize Sanayi Bölgeleri, limanları, lojistik merkezleriyle cazibe merkezi haline geldi. Balıkesir, sadece Türkiye´de değil, uluslararası arenada marka şehirlerarasına giriyor. Genç, nitelikli insan gücü, gelişmiş altyapı hizmetleri ve ekonomik hayatı canlandıracak kaynaklara sahip olan Balıkesir, Türkiye´de sanayi ve teknoloji yatırımlarının yapılabileceği en uygun coğrafya. Bunun için kentin dinamikleri, yerel yönetim, kamu ve özel kuruluşları buna hazır. Bu sinerjiyi oluşturduk. İlk yerli otomobili üretmeye hazırız" diye konuştu.
Türkiye´nin ilk yerli otomobilinin üretiminin yapılacağı altyapıya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten BSO Başkanı İsmail Uğur, ilk üretim bandından çıkacak otomobillerin de Balıkesir´de satışını bile konuştuklarını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi ve ticari taksilerin Balıkesir´de üretilecek otomobilleri kullanması için görüşmeler yapıldığını, projenin olumlu karşılıklar bulduğunu anlatan Uğur, şunları kaydetti:
"Kişisel olarak da, görüştüğüm işadamları da yerli otomobil projesini sonuna kadar destekliyoruz. Hükümetimize, bakanlarımıza ve bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İş dünyası olarak, Türkiye´nin 2023 hedefleri doğrultusunda, bu projeyi desteklemeliyiz. Bunun için de Balıkesir´de üretilecek otomobillerin 2023´üne şimdiden satış garantisi veriyoruz. Üretimin, kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılması başlangıç sürecinde önemlidir. Hatta TOBB ve Sanayi Odaları sembolik de olsa ortak olabilir. Yerli otomobil kullanan esnafa ve şirketlere akaryakıtta ve ÖTV´de destek olunabilir."
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı