Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BSM organizasyonunda Öfke Kontrolü” semineri

BSM organizasyonunda  Öfke Kontrolü” semineri

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) tarafından organize edilen semirlerin Mayıs ayındaki ilk seminerin konusu ‘Öfke Kontrolü' oldu.

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) tarafından organize edilen semirlerin Mayıs ayındaki ilk seminerin konusu ‘Öfke Kontrolü' oldu.
1 Mayıs Cuma günü saat 18:00'da gerçekleştirilen seminere başlamadan önce Elif Erkanlı 1 yıl boyunca kendilerine destek veren BSM Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan'a teşekkür etti.
Öfke Kontrolü ile ilgili yaptığı açıklamada Öfkeli insanlar gerçeği göremezler. Öfke, istenmeyen sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere verilen son derece doğal, evrensel ve insani bir tepkidir. Öfke uygun ifade edildiğinde sağlıklı bir duygudur. Ancak öfke, kontrolden çıkıp yıkıcı hale dönüştüğünde kişinin yaşamında son derece önemli sorunlar açabilmektedir. Öfkeyle beraber vücudumuza yüklediğimiz stres tüm iç organlarımıza da zarar verir. Öfke fizyolojik olarak vücudumuzda istenmeyen hormonsal tepkilere yol açar. Öfkeli davranışlar işyerinde çeşitli uyumsuzluklara yol açıp çeşitli sorunlara ve performans düşüklüğüne yol açabilirler. Öfkeli davranışlar sonucunda etrafımızdaki arkadaş, eş ve yakınlarımızı uzaklaştıracağımızdan daha izole bir hayat yaşayıp, daha yalnız hissetmek kaçınılmazdır.” şeklinde konuştu.
Öfkemizi kontrol etmenin birçok nedeni olduğu bilgisi veren Elif Erkanlı, konuşmasına şu çözüm önerilerini sunarak devam etti:
Öfkemizi kontrol etmek için tepkinizi dışa yansıtmadan önce 10?a kadar içinizden sayın. Kısa bir süreliğine öfkeniz yatışana kadar bulunduğunuz ortamdan ve sizi öfkelendiren kişinin yanından ayrılın. Öfkenizi yansıtırken saldırgan olmamaya dikkat edin. Egzersiz de ‘Öfke Kontrolü' için yapılması gereken bir diğer davranıştır. Öfkeden patlamak üzereyseniz temiz havada hızlı ve tempolu bir şekilde yürüyün. Öfkeniz yatışana kadar spor yapın. Öfkeli iken söylediklerinizden daha sonra pişman olmamak için düşünerek konuşun. İçinizdeki öfkeyi atmak için içinizden geçenleri bir kağıda yazın. Kızgın olduğunuz şey her neyse o an onu düşünmek yerini sizi keyiflendirecek başka şeylere odaklanın. Gerilimi yok etmek için olaylara esprili yaklaşın. Sizi sinirlendiren şeyle dalga geçin. Gevşeme yöntemlerini uygulayın. Derin derin nefes alın ve yoga yapın. Ayrıca bir kitap okuyabilir, bir müzik dinleyebilir ve hayaller alemine dalabilirsiniz.”
Seminer sonunda konuşan BSM Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan bu ay halka ücretsiz olarak verecekleri iki seminerleri daha olduğu bilgisi verip Ekim ayına kadar sezonu kapatacaklarını açıkladı.
BSM organizasyonunda seminerler Ekim ayından itibaren yine devam edecek.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı