Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

BSM yeni sezona merhaba dedi

BSM yeni sezona merhaba dedi

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) 2015 ? 2016 tiyatro sezonu seyircisine ?Zarfsız Kuşlar? isimli çocuklara yönelik pandomim oyunu ile merhaba dedi.

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) 2015 ? 2016 tiyatro sezonu seyircisine ?Zarfsız Kuşlar? isimli çocuklara yönelik pandomim oyunu ile merhaba dedi.
Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan açılış konuşmasında ?Yeni sezonumuz hayırlı uğurlu olsun. Bu sezon izleyicilerimize 9 farklı çocuk oyunu ve 3 farklı yetişkin oyunu hazırladık. Ayrıca dışarıdan gelen ekiplerle bol çeşitli tiyatro dolu bir sezon geçireceğiz. Yine her zaman ki öncelik çocuklarımız olacak. Bu yüzden sezonumuzu onlara yönelik bir oyun ile bir pandomim gösterisi ile açmak istedik. Pantomim; Beden dili ile herhangi bir temayı ya da duyguyu anlatma sanatıdır. Aralıksız olarak yaratma eylemidir. Pantomim eğitim sürecin de beden dili ile etkin iletişim yolları geliştirilir. Beden esnekleştirilir. Vücudun her kısmını, diğer bir deyişle vücuttaki her bir kası birbirinden bağımsız ve hatta yeri geldiğinde birbirine karşı rahatça hareket ettirebilmek için çeşitli jimnastik alıştırmaları yaptırılır. Bunun yanı sıra bireysel ve grup doğaçlamalarında zaman ve mekânın oluşturulması eğitimi, kurgusal nesnelerle ilişki kurma, mizaç hareketlerinin ve dramatik doğaçlamanın temsil edilmesi çalışılır. Yine eğitim sürecinde "beden politikası" dediğimiz bedeni keşfetme ve tanımak için çeşitli doğaçlar çalışılır. Bu eğitimin sonunda Pantomim teknikleri öğretilerek oyun yazma metodlarına geçilir ve en sonunda da canlı performanslar sergilenir.? Dedi.
İzmir´li pandomim sanatçısı İlker Kılıçer de "Zarfsız Kuşlar" isimli pandomim gösterisi ile çocuk tiyatro severlere harika bir gösteri sunarken, doğa ve hayvan sevgisi, dayanışma ve paylaşma kültürü temalı oyunlarıyla çocuklara başka bir anlatım dünyasının kapılarını aralandı.
Komedi öğelerinin de yer aldığı zaman zaman interaktif durumların yaratıldığı gösteri de çocuklar ve aileleri eğlenirken aynı zamanda bir farkındalık da kazanmış oldular.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: yeni sezona merhaba dedi
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı