Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

B.şehir Başkanı A. Edip Uğur yeniden MBB Encümeninde

B.şehir Başkanı A. Edip Uğur yeniden MBB Encümeninde

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Marmara Belediyeler Birliği Encümen üyeliğine seçildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Marmara Belediyeler Birliği Encümen üyeliğine seçildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hafta sonu Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) Bolu Abant’ta düzenlenen 2015 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısına katıldı. Başkan Uğur, meclis toplantısında yapılan seçimlerde Birlik Encümen Üyeliğine tekrar seçildi.
40. yılın ilk meclisi
Bolu Abant’ta Abant Palas Otel’de Bolu Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Marmara Belediyeler Birliği 2015 Yılı Birlik Meclisi 1. Olağan Toplantısı, Birlik Başkanı Recep Altepe’nin açılış konuşmasıyla başladı. Birliğin 40. yılının ilk meclis toplantısı olan bu buluşmada, Birliğin Encümen, Denetim Komisyonu ve İhtisas Komisyon üyeleri gizli oylama ile yapılan seçimle belirlendi. MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin liderliğinde yapılan toplantı Bolu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başladı.
Altepe, Birlik Meclisi’nde yaptığı konuşmada yerel yönetimlerde Belediye Başkanlarına tam yetki verilmesi gerektiğini belirtti. Altepe, “Davul da tokmak da bizim elimizde olmalı” dedi.
Belediyelerin çalışmalarının temelinde mutlu nesiller yetiştirmek olduğunu kaydeden Recep Altepe, “Modern şehirlere ruh katarken, bu şehirleri geleceğimizin mimarları çocuklarımız için yaşanabilir kılmalıyız. Bu sorumlulukla Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğümüz I. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi düzenliyor. Hepinizi 11 -12 Nisan’da bu kongreye, İstanbul’da Harbiye Askeri Müzesi’ne bekliyorum” diyerek tüm üye belediyeleri kongreye davet etti.Şehirleri herkes için daha yaşanabilir hale getirmenin yollarının teknolojiye bağlı olarak değiştiği ifade edildi.
Toplantı sırasında gizli oylama ile yapılan Birlik Meclisi Denetim Komisyonu, İhtisas Komisyonları ve Encümen Üyeleri seçimlerinde bir önceki dönemdeki isimlerde mutabık kalındı.
Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri şu isimlerden oluştu: Recep Altepe (Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı), Ahmet Edip Uğur (Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı), Zeki Toçoğlu (Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı), Selim Yağcı (Bilecik Belediye Başkanı), Lokman Çağırıcı (Bağcılar Belediye Başkanı), Hasan Akgün (Büyükçekmece Belediye Başkanı), Şükrü Karabacak (Darıca Belediye Başkanı), Emin Halebak (Lüleburgaz Belediye Başkanı)



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false