Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Borsada 20 bin ton buğday alımı

Borsada 20 bin ton buğday alımı

Borsa Başkanı Sezgin: ?Hasat döneminden memnunuz?

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, 20 gündür süren hububat hasat döneminin verimli geçtiğini belirtti. Borsadaki buğday satış fiyatlarının, Türkiye ortalamasına göre makul düzeyde bulunduğunu, hasat döneminden memnun olduğunu vurgulayan Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:
?Borsamızda elektronik satış salonunun bulunması büyük avantaj. Bizim salonumuz, arz-talebin kesiştiği, üretici ve sanayicinin en makul fiyatlarda buluştuğu, aynı zamanda bir eğitim salonu niteliğinde bulunuyor. Ülkemizde hâlen Polatlı Borsası´ndan sonra en kaliteli buğdayın satıldığı ikinci borsa biziz. Satış salonu bulunmayan borsalarda mağduriyet vardır. Bu nedenle bakanlığımızın, ticaret borsalarındaki satış salonların ı aktif duruma getirmesini diliyorum.?
Borsada hâlen 20 bin ton buğdayın alındığını, 20 gün sonra hasadın bitmesini beklediklerini belirten Sezgin, Bandırma ve yöresinde Kanola´nın, iklim koşullarının elverişsizliği nedeniyle verimsiz geçtiğini, önümüzdeki günlerde başlayacak ayçiçeği hasadında ise yüksek bir rekolte ve verim beklediklerini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Borsada buğday alımı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false