Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Borsa, yabancı ve Türk öğrencileri ağırladı

Borsa, yabancı ve Türk öğrencileri ağırladı

Bandırmaya, Erasmus Plus+Gençlik Değişim Programı” kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 8 günlük incelemeler için gelen 26 Türk ve yabancı öğrenci...

Bandırmaya, “Erasmus Plus+Gençlik Değişim Programı” kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın da desteğiyle 8 günlük incelemeler için gelen 26 Türk ve yabancı öğrenci, Ticaret Borsası’nı da ziyaret etti. 18-25 yaş grubu arasında, İspanya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’ın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, “Uluslararası İlişkiler Bölümü” öğrencilerinden oluşan gruba hitap eden Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, kendilerine ağırlamaktan duyduğu mutluluğu vurguladıktan sonra şunları söyledi:
“1940 yılında kurulan Borsamız, 74 yıllık bir deneyime sahip bulunuyor. 74 yıldır Bandırma ekonomisinin can damarını oluşturuyoruz. Bandırma ekonomisinin ağırlığını tarım ve tarıma dayalı sanayi oluşturuyor. Borsacılıkta, üst düzeyde çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizdeki 113 borsa içinde, işleme hacminde dokuzuncu, laboratuvar kapasitesi anlamında ikinci, depolama kapasitesi açısından ise birinci sıradayız. Borsacılığı en iyi şekilde uygulayan ender borsalar arasınayız. Şimdiki hedefimiz ise ürün ihtisas borsacılığına geçmektir. Böylece dünyanın gelişmiş borsacılık çizgisine de yaklaşıyoruz. Borsamız salonunda haftanın altı günü satış gerçekleştiriliyor.”
Sezgin, bölgenin en büyük ve verimli tarım alanlarına sahip bulunan Bandırma’nın, nüfus, sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerden yüksek potansiyeline karşın il olamamasının sıkıntılarını da yaşadığını da sözlerine ekledi.
Sezgin, daha sonra öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Haber Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı