Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bölgecilik yine hortladı... Erdek zeytinciliğine darbe yolda

Bölgecilik yine hortladı... Erdek zeytinciliğine darbe yolda

Marmarabirlik yönetim kurulunda görev yapan Erdek temsilcisinin yönetim dışında bırakılma senaryoları gündeme bomba gibi düştü.

S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ni birlikte temsil eden Erdek temsilcisini yönetim kurulu dışında bırakma peşinde!
Yönetim Kurulu Başkanlığını Hidamet Asa`nın yaptığı birlik yönetim kurulu, 7.10. 2012 Pazar günü, saat 11.00`de, Bursa Başköy tesislerindeki konferans salonunda olağanüstü genel kurul kararı aldı. 
Çoğunluk sağlanmadığı takdirde toplantının, 14.10 2012 günü,  çoğunluk aranmaksızın, aynı yer ve saatte gerçekleştirileceği bildirildi.
Mürefte, Marmara, Erdek, Edincik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatiflerinin ortak bulunduğu Marmarabirlik`in olağanüstü genel kurul kararına, yönetim kurulunda yer alan, Başkan Hidâmet Asa (İznik), birlik yönetim kurulu üyeleri Cengiz Sayın (Orhangazi), Hüseyin Peker (Gemlik) imza koyarken, Erdek`li üye Refi Taviloğlu ise imza atmadı. Olağanüstü kongre için imza koyanlar arasında Birlik Genel Müdürü İbrahim Minareci de yer aldı.
Hedef, Erdek`i birlikten koparmak!
Marmarabirlik`in olağanüstü genel kurul kararının gündeminde tek gündem maddesi olarak yönetim kurulu için 4 asil, 4 yedek üye, denetim kurulu için 2 asil, 2 yedek üye seçimi bulunuyor. 
Ancak yaptığımız araştırmalar, bu genel kurulun, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin, Marmarabirlik Yönetim Kurulundaki temsilcisinin birlikten atılması amacıyla düzenlendiğini ortaya koydu. Olayı, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yetkilileri de doğruladı.
Tam bir bölgecilik!
Marmarabirlik`in Erdek`e yönelik olumsuz ve tam bir "bölgecilik" içeren tavrı, yıllardır sürüyor. Buna paralel olarak da birliğin kurucu kooperatifleri arasında yer alıp, şu anda 4700 üretici ortağa sahip bulunan Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ni içine bir türlü sindiremeyen Marmarabirlik`in diğer ortakları, Erdek`i her zaman "üvey evlat" gibi görüp, benimseyemiyorlar.
Erdek`in yanı sıra Marmarabirlik`in diğer yedi ortağı, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ortaklarından kesilen paralarla ilçeye yeni ve modern bir zeytinyağı fabrikasının yapılması kararını içlerine sindiremeyince düğmeye basarak, Erdek`i birlik dışına itme girişimlerine hız verdiği iddia ediliyor.
Marmarabirlik`in, "Bölgecilik anlayışının son ve ibret verici" bu girişimi, Erdek`te büyük tepki yaratırken, "İlçe zeytinciliğine büyük darbe" olarak nitelendirildi. Erdek`li zeytin üreticileri ve vatandaşlar, "Erdek, kimsenin `şamar oğlanı` değildir. Biz, bu birliğin kuruluşunun temel taşlarını oluşturduk. Diğer birlikler ise küçük zeytinlerini birliğe verip, büyükleri tüccara satarken, Erdekli üreticiler olarak biz, küçük-büyük ayırmaksızın, tüm zeytinimizi birlik için döktük. Karşılığı bu mu olacaktı?" dediler.
Üreticiler ve vatandaşlar, Erdek`e oynanan bu oyuna engel olmak üzere öncelikle ilçemiz siyasetçileri olmak üzere yetkileri göreve çağırdılar. 
Marmarabirlik yönetim kurulunda görev yapan Erdek temsilcisinin, birlik dışında bırakılma gerekçesi için, bilgisine başvurduğumuz Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa nöbet değişimi olarak söyledi.
Haber: Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı