Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Boğazpınar ve Kubaş köy yolları çöplüğe döndü

Boğazpınar ve Kubaş köy yolları çöplüğe döndü

Manyasa bağlı Boğazpınar ile Kubaş Köy yollarında çevre katliamı yaşandığı öğrenildi.

Manyas`a bağlı Boğazpınar ile Kubaş Köy yollarında çevre katliamı yaşandığı öğrenildi.
Boğazpınar ve Kubaş Köyü yolları üzerinde adeta çevre katliamı işleniyor. Boğazpınar Köyü yolu üzerinde ilçe mezarlığının karşısında bulunan çamlığın kenarına dökülen hayvan gübresi ve hafriyat malzemeleri görenlerin tepkisini çekiyor.
Karayoluna yakın dökülen hafriyat malzemeleri ile hayvan gübrelerini atanların belirlenmesi için çalışma başlatan Manyas Belediyesi zabıta ekipleri, Boğazpınar ve Kubaş yolu üzerinde denetimlerini sıklaştırdı.
Çevre bilincinden yoksun sorumsuz kişiler tarafından gelişigüzel dökülen hafriyat malzemeleri, moloz ve hayvan gübreleri çevre felaketine yol açarken bu vurdumduymazlığı gören vatandaşların Belediye Zabıta Amirliğini bilgilendirilmeleri istenildi.
Zabıta Amirliği, her önüne gelenin istediği yere çöp atamayacağını bunun kişiye cezai müeyyide getirdiği gibi çevre düşmanlığının da kanıtı olduğunu açıkladı.
Gelişi güzel  çöp dökenler hakkında 5326 Sayılı Kabahatlar Kanunu ile 2872 Sayılı Çevre Kanunu`na göre 6000 lira ile cezalandırılacağını açıkladı. Hiç kimsenin yaşadığı çevreye zarar verme lüksü olmadığını söyleyen Zabıta Amirliği görevlileri bu tür çöplerle çevreye zarar verenleri görenlerin 153 Alo Zabıta şikayet hattını aramalarını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli