Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Böbrek hastalarının çileli bekleyişi bitiyor

Böbrek hastalarının çileli bekleyişi bitiyor

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, beraberinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile birlikte, ilçemizde ikamet eden diyaliz hastalarının bizzat evlerine kadar giderek ilçemiz...

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, beraberinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile birlikte, ilçemizde ikamet eden diyaliz hastalarının bizzat evlerine kadar giderek ilçemiz devlet hastanesindeki diyaliz ünitesinin Ağustos ayı içinde hizmete gireceği müjdesini verdiler.
Kaymakam ve Belediye Başkanı yaptıkları hasta ziyaretlerinde, Erdek Devlet Hastanesi`ne diyaliz ünitelerinin kurulacağı müjdesini birlikte verdiler.
İlçede ikamet eden diyaliz hastası Serkan Güner isimli vatandaş, Kaymakam İsmail Kaygısız ve Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından evinde ziyaret edildi.
Ziyaretten son derece memnun kalan Serkan Güner ailesine ilçemiz devlet hastanesinde hemodiyaliz ünitesi kurulacağı haberi verildiğinde, diyaliz hastası Güner,  "Böbreklerimden rahatsızım. Her hafta 5 saat hemodiyaliz ünitesine bağlı kalıyorum. İlçemizde hemodiyaliz bölümü olmadığından Bandırma`ya toplu taşıma araçlarıyla giderek tedavi oluyordum. Bu yolculuk benim için çok meşakkatli oluyordu. Erdek Devlet Hastanesinde hemodiyaliz ünitesi kurulacak olmasına çok sevindim. Bu müjdeli haber benim gibi diyaliz hastası olan Erdek`teki diğer arkadaşlarımı ve onların ailelerini son derece mutlu edecek. İnsan hasta olunca yapılan hizmetin önemini çok daha iyi anlıyor. İnsana ve sağlığa yapılan yatırım en büyük hizmet. Maddi yardımlarıyla hemodiyaliz ünitesini kuran hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Hastanemiz yeni binasında hizmete girdi. Diyaliz ünitesi olmaması eksiklikti. Başlatılan kampanyayla hemodiyaliz ünitesi kurma çalışmalarına duyarlı vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnsan sağlığına yapılan bu yardım aynı zamanda Erdek turizmine de katkıda bulunacak. Çünkü tatil yapmak isteyen çevre illerdeki birçok diyaliz hastası ve ailesi İlçemizde hemodiyaliz ünitesi olmadığından tatillerinde Erdek`i tercih edemiyorlardı. Diyaliz ünitesinin kurulmasıyla yapılan bu hizmet Erdek turizmine pozitif olarak yansıyacaktır. Emeği geçen, hiç düşünmeden maddi yardımda bulunan yardımsever vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum" dedi.
Diyaliz ünitesinde artık sona yaklaşıldığını kaydeden Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`da, "Güner ailesini ziyaretimizde, Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesinde hemodiyaliz ünitesinin kurulma çalışmalarının ne kadar gerekli ve bu kampanyaya katılan vatandaşlarımızın maddi desteklerinin ne kadar anlamlı olduğunu görme fırsatını yakaladık. Hemodiyaliz ünitesi kurulması için teklife çıktık.  Ağustos ayı içinde, hastalarımızın bu hizmeti Erdek Hastanemizde alabileceklerinin temenni ediyorum. Ayrıca diyaliz hastalarımızı evinden alacak servis sistemi de kurmak istiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bu hayırlı çalışmanın başarıyla tamamlanacağını düşünüyorum. Desteklerinden dolayı hayırsever vatandaşlarımızı tebrik ediyorum " dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı