Bugün, 19 Mart 2024 Salı

?Biz Anadolu´yuz? projesiyle Balıkesir ziyaret edilecek

?Biz Anadolu´yuz? projesiyle Balıkesir ziyaret edilecek

"Biz Anadolu´yuz Projesi" kapsamında Balıkesir, Adıyaman ilinden gelecek öğrencileri ağırlayacak.

"Biz Anadolu´yuz Projesi" kapsamında Balıkesir, Adıyaman ilinden gelecek öğrencileri ağırlayacak.
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadolu´yuz Projesi" ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı, Türkiye´nin farklı şehirlerini ziyaret edecek.
Projeyle, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında Balıkesir, Adıyaman ilinden gelecek toplamda 2.300 öğrenciyi ağırlayacak.
?Biz Anadolu´yuz Projesi´nin Yürütme Kurulu Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın başkanlığında Valilik Kocaseyit Toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıda, karşılama organizasyonlarının düzenlenmesi, konaklama, yemek, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin sağlanması, kültürel faaliyetler konuları görüşüldü.
Vali Yazıcı, Balıkesir´e Adıyaman´dan konuk öğrencilerin geleceğini belirterek, bir nevi kültür elçisi konumunda gelecek öğrencilerin Türkiye´yi Doyuran İl Balıkesir´i iyi tanıyarak, memleketlerinde anlatmaları için en iyi şekilde ağırlanacaklarını ifade etti.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli