Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bitmek bilmeyen enerjisi ile alkışı hak ediyor

Bitmek bilmeyen enerjisi ile alkışı hak ediyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, gecesini gündüzüne katarak mahalleleri, sokakları, kahveleri karış karış geziyor.

 Enerjisi hiç bitmeyen, genç Milletvekili Akın´ın Pazartesi günkü çalışma adresi Gönen oldu.
Akın, ilk olarak partisinin Gönen İlçe Örgütü´nü ziyaret etti. Sonrasında Gönen esnafını ziyaret eden Akın, ?Ülkemizin birliği için, huzuru için, refahı için, geleceğimiz için, Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için, özgürlükler için, toplumdaki kutuplaşmanın son bulması için bir CHP iktidarı zorunlu hale geldi. 24 Haziran´da milletimiz demokrasiden yana tavrını göstererek iradesini ortaya koyacaktır. Ekonominin durumu ortada, hiç kimsenin önünü göremez duruma geldi, döviz fiyatlarındaki artışın nerede duracağı veya nereye kadar gideceği belli değil. Türkiye´nin çalışan ve üreten kesimleri üretimden hak ettikleri payı alamıyor. Ülkemiz nitelikli büyüme potansiyelini gerçekleştiremiyor. Türkiye, üretimde ve bölüşümde uygar dünyanın gerisinde kalıyor. Milyonlarca işçimiz düşük asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyor. Esnafımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Orman köylülerimiz, sosyal güvenliğe ve emeklilik haklarına sahip olmaksızın çalışıyor. Emeklilerimiz, emekli maaşıyla geçinemiyor. Her geçen gün yoksullaşıyor. Bu düzene dur demek için, millet için geliyoruz.? dedi.
Gönen Ticaret Odasının olağan Mayıs ayı Meclis toplantısına da katılan Akın, Oda Başkanı Ahmet Selvi ve yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Bandırmaspor´un taraftar grubu Kronikler?in iftar yemeğinde, hemşerileri ve sporseverlerle iftar yapan Akın, CHP´nin seçim bildirgesindeki spor ile ilgili vaatleri paylaştı.
Milletvekili Akın, ?Passolig ve e-bilet uygulamalarını kaldıracağız. Bireysel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, yasakçı bir zihniyetle hazırlanmış Sporda Şiddet Yasası´nı demokratik bir yaklaşımla yeniden düzenleyeceğiz. Bütün spor emekçilerinin sosyal güvence ve sendikal haklara kavuşabilmeleri için gerekli yasal düzenlemeleri
yapacağız. Devlet Personel Kanunu içerisinde spor hizmetleri sınıfı oluşturacağız. Ulusal spor hukukunu, uluslararası spor hukuku ile uyumlu hale getireceğiz. Hukuk fakültelerinde Spor Hukuku Ana Bilim Dalı kuracağız. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile Paralimpik Komitesi´nin daha etkin çalışmalarını sağlayacağız. Sporda ayrımcılığa son verecek, fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla gerekli kurumsal düzenlemeleri yapacağız. Dopingle Mücadele ile ilgili Türkiye Anti-Doping Ajansı´nı (TADA) kuracağız. Kitle sporlarının yaygınlaşması için yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde spor tesislerini, amatör spor kulüplerinin ve tüm yurttaşların hizmetine ücretsiz sunacağız. Çalışanların spor
yapabilmesi için kamu kurumlarında spor tesisleri kuracağız. Bu konuda özel sektörü teşvik edeceğiz. Engelli bireyler için engelsiz spor alanları kuracağız.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli