Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bisikletle Erdeke geldiler

Bisikletle Erdeke geldiler

Bisikletiyle 15 Haziranda Fransanın Montoir kentinden yola çıkan Thierry ve Michele isimli çift, geçtiğimiz Pazar günü Çanakkaleden Erdeke geldiler.

Bisikletiyle 15 Haziran`da Fransa`nın Montoir kentinden yola çıkan Thierry ve Michele isimli çift, geçtiğimiz Pazar günü Çanakkale`den Erdek`e geldiler.
Çeşme`den Türkiye`ye giriş yaptıklarını söyleyen Fransız çift 15 Haziran`da Fransa-Montoir`den çıktıkları bisiklet yolculuğunda Erdek`e kadar 6080 kilometre pedal çevirdiklerini söylediler.
Almanya, Avusturya, Macaristan, Yugoslavya ve Yunanistan gibi ülkeleri bisikletiyle gezdiklerini ifade eden Fransız çift, Türkiye`den sonra uçakla Tayland`a gideceklerini açıkladılar.
Fransa`da Grafikerlik yaptığını anlatan Thierry, bayan arkadaşının mesleğinin öğretmen olduğunu bildirdi.
Türkiye`yi ve Türk insanını çok metheden Thierry, şunları anlattı: "Daha önceden Türkiye`yi tanımaya karar vermiştim. 15 Haziran 2013 tarihinde bayan arkadaşımla birlikte Fransa`dan yola çıktık. Gittiğim ülkelerde değişik kültürler ve değişik insanlar tanımam beni mutlu ediyor. Türkiye`ye gelene kadar 6080 kilometre pedal çevirdik. Türkiye`ye, Çeşme İlçesinden giriş yaptık. Çeşme`den sonra sırasıyla İzmir, Bergama, Çanakkale`yi gezdikten sonra şimdi Erdek`teyiz. Erdek`ten ayrıldıktan sonra Bursa ve Yalova üzerinden İstanbul`a ulaşıp oradan da uçakla Tayland`a gitmeyi hedefledik." dedi.
Bisikletle dolaşmanın çok zor ama eğlenceli olduğunu dile getiren Thierry ve Michele çifti, "Yılların birikmiş yorgunluğunu atıyoruz. Türkiye`nin yeşilliklerini ve doğasını çok beğendik." şeklinde konuştu.
Thierry ve Michele, ilçemizde bir süre dinlendikten sonra bisikletiyle İstanbul`a gitmek üzere Bursa`ya hareket ettiler.
Fransız çift geldikleri Erdek`te kendilerine Ecdat Kornet Dondurması ikramında bulunulurken, sunulan ikrama teşekkür ettiler.
Haber : Taygun Ertan               


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli