Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Birleşik Kamu-İş Merkez Yönetimi´nden açıklama

Birleşik Kamu-İş Merkez Yönetimi´nden açıklama

?Atatürk, heykelleri kaldırılarak yok edilemez?

Bandırma Eğitim-İş, Genel Sağlık-İş, Tüm Yerel Sen, Büro İş ve Enerji-İş´ten oluşan Birleşik Kamu-İş Merkez Yönetim Kurulu, düzenlediği basın toplantısında, meydandan Atatürk büstünü kaldıran Rize Belediyesi´ni eleştirdi.
Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan tarafından okunan basın açıklamasında şöyle denildi:
?Rize Belediyesi ve tetikçi Akit gazetesini, cumhuriyet değerlerinden, Mustafa Kemal Atatürk büstlerinden uzak durmaya davet ediyoruz.
Rize Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı´nı yenileme bahanesiyle Atatürk anıtını kaldırma fırsatçılığında bulunmuştur. Rize Belediyesi´nin, meydan projesi kapsamında yenileme yapması en doğal hakkıdır. Ancak meydan düzenlemesi, Atatürk büstü kaldırılmadan da yapılabilirdi.
AKP´li belediyeler, Atatürk büstlerine saygısızlık yapmaktan vazgeçmelidirler. Çünkü, çöp konteynerlerinin önüne atılan Atatürk heykelleri, fotoğrafları ve Atatürk büstlerinin üzerine hafriyat dökmek, AKP´li belediyeler döneminde yaşanmıştır. Atatürk´e bu öfke, bu kin, bu düşmanlık neden? Atatürk heykellerini meydandan kaldırmakla ülke özgürleşmez. Ülke, demokrasi, parlamenter sistem, kuvvetler ayrılığı ve diktaya karşı durmakla özgürleşir. Atatürk, insanların ruhlarında, bedenlerinde ve kalplerinde yaşamaktadır ve Rize sokaklarında, Atatürk´e inanan insanlar dolaşmaktadır. Atatürk, heykelleri kaldırılarak yok edilemez. Türk Ulusu´nun kurtarıcısı, devrimcisi Atatürk, ilke ve devrimleriyle sonsuza dek yaşayacak ve yaşatılacaktır. Atatürk büstleri, gerici anlayışa karşı meydanlarda güneş gibi parlayacaktır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli