Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

?Birleşik İrade Platformu?ndan tepki!

?Birleşik İrade Platformu?ndan tepki!

?Balıkesir´de en yüksek su ücretini Bandırma ve Erdek ödüyor?

Bandırma´da kurulu ?Birleşik İrade Platformu?, BASKİ´nin, Bandırma ve Erdek´te uyguladığı içme suyu ücretlerinin, ilin diğer ilçelerine göre adaletsiz olduğunu dikkat çekti.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında basın açıklaması, platform sözcüsü Ali Gün tarafından okundu. Açıklamada şöyle denildi:
?İnsan toplumu, sosyal bir toplumdur. Birlikte yaşarlar ve bireyler arasında da enerjinin verimli kullanılması ve toplumun sağlıklı olarak sürmesi için iş bölümü gerçekleştirirler. Kimi esnaf, kimi eğitimci, kimi de toplum sorunlarını çözmek için siyasetçi olur. Şimdi, yaşadığımız bu kentin, Ban-dırma´nın sorunu da, kullanma ve iç-me suyu ücreti sorunudur.

Bildiğiniz gibi 2014´te, Balıkesir Büyükşehir olduktan ve 2014 mart yerel seçimlerinden sonra Bandırma Belediyesi´nin su hizmetleri, BASKİ´ye geçmiştir. Su faturaları, ilk 3-5 ayda vatandaşlara 95 TL ile 175 TL arasında gönderilmiştir. Atık su ücreti 30-55 TL, okuma bedeli ve yüksek birim metreküp su ücreti ile vatandaş ezilmiştir. Bunun üzerine sosyal medyada örgütlenen tüketiciler, geçtiğimiz yıl, Grand Asya Oteli köşesindeki BASKİ önünde protesto eylemi gerçekleştirmişlerdir. BASKİ, daha sonra aldığı bir kararla su birim fiyatlarını düşürmüş, okuma bedelini kaldırmış, yüksek atık bedeli yerine katı atık bedeli ve çevre temizlik vergisi koymuştu. BASKİ, 2016 yılının başında su birim fiyatı metreküp fiyatına % 10 zam koymuş, ayrıca TEFE-TÜFE oranına göre de aylık fiyat artırma yoluna gitmiştir. Üstelik BASKİ´nin, yılbaşında tüm merkez ve ilçelerde açıkladığı su tüketim birim fiyatları da farklıdır. Balıkesir merkezde ise Büyükşehir meclis üyelerinden aldığımız bilgilerde su birim fiyatları sabittir ama en yüksek ücreti Bandırma ve Erdek halkı ödemektedir. Bu nedenlerle Bandırma ve Erdek´te su birim fiyatlarının ucuzlatılmasını halk adına talep ediyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli