Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Birileri bir şeyler söylüyor da…

Birileri bir şeyler söylüyor da…

ÖZGÜRLÜKLER ülkesi benim ülkem… Dileyen dilediği gibi konuşabiliyor, yazabiliyor…

ÖZGÜRLÜKLER ülkesi benim ülkem…
Dileyen dilediği gibi konuşabiliyor, yazabiliyor…
27 Nisan e-muhtırasının yıldönümü ile de ilgili yazılar çarşaf çarşaf!
Mimarı Büyükanıt olan e-muhtıra…
Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt`ın muhtıra olmadığını iddia ettiği bildiri…                           Sıkışınca köşeye, bizzat kendisinin kale aldığı metin…
İnternet vasıtasıyla yapıldığı için `basın` tarafından e-bildiri olarak nitelendirilen…
Ağustos ayının 2011 yılında Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel tarafından Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden kaldırılan…
Dolmabahçe Sarayı`nın kalın taş duvarları arasında verilen sözle mezara kadar gidecek olan, Tarihin tozlu sayfaları arasında yerini alan…
Kuyrukları `apış aralarında` olduğu için o dönem bu konuda tek satır yazamayanların bugün yazabilme cesaretini gösterdikleri bildiri…
27 Nisan e-muhtırası, ya da bildirisi…

*    *    *
NURİ ELİBOL, Türkiye Gazetesi`ndeki köşesinde dile getiriyor gerçekleri (!)
2007 yılında bu konuda tek satır yazamayanlardan olan Elibol…
O gün `apış arasında` olan kuyruğu bugün kurtuldu ya oradan…
Ancak şimdi yazabiliyor :
"27 Nisan e-muhtırasını hatırladınız mı? 2007`de Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde; seçimin kendi kontrolünden çıktığını fark eden askeri bürokratik vesayet, Abdullah Gül`ün Cumhurbaşkanlığını engellemek ve kendi önerecekleri bir ismin Cumhurbaşkanı olmasını sağlamak maksadıyla dönemin Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt`a `şarhoş kafayla` zehir zemberek bir muhtıra yayımlattılar. Muhtırada özellikle hükümete, `dediklerimizi yapmaz iseniz darbe yaparız` tehdidi vardı." 
"Sarhoş kafayla" ne anlamlı kelimeler!
2007-2013…
Aklı başına ancak altı yıl sonra gelen Elibol`dan inciler..,
"Başbakan Erdoğan. Türkiye`nin ve askerlerin hiç alışık olmadığı ve hiç beklemediği bir cesaret gösterdi, askerin muhtırasına karşı milletin muhtırasını verdi."
O millet dediğinin içerisinde kendisi de varmış anlaşılan! 
"O gün; Türkiye`de tüm taşlar yerinden oynadı. Vesayet rejimi iktidarını kaybetti. Türkiye`de, 27 Nisan Demokrasi tarihi açısından bir milattır. O gün egemenlik halkın eline geçmiştir."
Egemenlikten neyi kastettiğini ise yeterince açamamış…
Kendisi de yazdıklarından sonra hala gelinen noktadan umutlu olmasa gerek ki, "Ama yeni bir demokratik anayasa yapılmadan `rahat uyumayın lütfen` diyor…
Hala kuşkulu demek ki!

*     *     *
PKK İLE HİÇBİR PAZARLIK YOK!..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye`nin üniter yapısı asla sorgulanmayacaktır, asla kimseyle pazarlık konusu değildir" dedi.
Kandilde yapılan açıklamaya ilişkin de, "Onların tekliflerinin haddi hesabı olmayabilir. Mühim olan onların bu söylediklerinin hangisi hükümet tarafından kabul edileceğidir."

ÖCALAN TERÖRİS BAŞI OLDUĞU İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ!
Öcalan ile yapılan görüşmelere gösterilen tepkilere de ilginç bir yanıt veriyor Çelik…
"Öcalan zaten terörist başı olduğu için onunla konuşuluyor. `Mehter başı` olsaydı kimse gidip onunla konuşmayacaktı herhalde"

*    *     *
AYAKTA SELAM DURMANIZ LAZIM"
BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, "Hiçbirinizin cesaret edemediği, hiçbirinizin altında kalkacağına inanmadığı, adım atmadığı, kenarlarda köşelerde gün geçirmeye çalıştığınız bir meselede AK Parti bugün her türlü kararlılığı gösteriyor. `Baldıran zehiri de içmeye hazırım, iktidar kaybetmeye de hazırım ama bu terör belasından bu ülkeyi kurtaracağım` diyorsa, buna `ayakta selam` durmanız lazım." dedi.
Takdir sizlerin…

*     *     *
KARAYILAN`IN SÖZLERİNİ NASIL ALGILAMALIYIZ?
Üç aşamalı bir süreç yaşandığını söyleyen Karayılan, ilk aşamada Abdullah Öcalan`ın üzerine düşeni yaptığını, ikinci aşamada yeni `anayasa`nın bulunduğunu, silahsızlanma sürecinin ise son aşamada olacağını ifade etti.
Karayılan, PKK`lıların silahlarıyla çekilecek olmasını "Dağda insanlar silahsız nasıl çekilecek? Kurtlar bile engel olur"

Birileri bir şeyler söylüyor, yazıyor da!

Saygıyla, sağlıkla, sevgiyle kalın…                               


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli