Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Bir gün size de kan lazım olabilir

Bir gün size de kan lazım olabilir

Türk Kızılayı tarafından yürütülen kampanya kapsamında tasarlanan Kan Bağışı TIRı ilçeye geldi.

Türk Kızılay`ı tarafından yürütülen kampanya kapsamında tasarlanan Kan Bağışı TIR`ı ilçeye geldi. 
Erdek Cumhuriyet Alanına park ederek, kan bağışı toplamaya başlayan TIR`da 1 doktor, 3 sağlık görevlisi ve 2 destek personeli görev yapıyor. Cumhuriyet Alanında hafta sonundan itibaren kan almaya başladıklarını belirten görevliler, Kan Bağışı TIR`ı ile Erdek`te çok sayıda ünite kan toplamayı hedeflediklerini söyledi.
Kan vermenin acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu belirten görevliler, kan vermenin insan sağlığına çok faydalı olduğuna dikkat çekip, kan veren kişinin kendi sağlığına sayılmayacak kadar çok faydası olduğunu, kan veren kişilerin kalp ve damar rahatsızlığına yakalanma riski azaldığı gibi tansiyon ve kolesterolü düzenlediğine yer verdi.
Kan vermenin stres azaltma gibi birçok etkisi olduğunu vurgulayan görevliler, sağlıklı her birey 18/65 yaş arası erkek bireyler 3 ayda bir, bayanlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabilirler. Kan, bağışta bulunulduktan sonra insanlar tarafından tekrar üretilebilen, ihtiyacı olan kişinin ise önemli bir yaşam kaynağıdır. Türk Kızılay`ı olarak amacımız bu tür organizasyonlarla vatandaşlarımızı bilinçlendirmek, bağışları ile gönüllü kan bağışçısı sayısını arttırmaktır. Vatandaşlarımızı bir gün kendileri veya bir yakınlarının kan ihtiyacı olduğunu göz önünde bulundurarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Balıkesir il genelinde sürdürdüğümüz kampanyalarda kan bağışına vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi, insanımızın bu tür konularda çok duyarlı olduğunu bir kez daha gözle önüne sermiştir. Kendilerine minnettarız" diyerek sözlerine ekledi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı