Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bir Destandır Çanakkale konulu konferans gerçekleştirildi

Bir Destandır Çanakkale konulu konferans gerçekleştirildi

rganizasyonu AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Bir Destandır Çanakkale konulu konferans gerçekleştirildi.

Organizasyonu AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bir Destandır Çanakkale" konulu konferans gerçekleştirildi.
18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 98. yıldönümü kapsamında, Eğitimci Hüseyin Babacanoğlu`nun konuşmacı olarak katıldığı, "Bir Destandır Çanakkale" konulu konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Eğitimci Hüseyin Babacan oğlu`nun konuşmacı olarak katıldığı "Bir Destandır Çanakkale" konferansı, Erdek Öğretmenevi ASO Toplantı Salonunda 20 Mart Çarşamba günü saat 20.00`de başladı.
Konferans saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
"Bir destandır Çanakkale" ruhunu anlatan Eğitimci Babacanoğlu, "Milli birlik ve kardeşliğimizin oluşumunda Çanakkale destanının çok önemli bir payı olduğunu söyledi.
Çanakkale`de Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığını belirten Babacanoğlu, "Bundan 98 yıl önce bize bir vatan kazandıran Çanakkale şehit ve gazileri, bugün de bize bir ruh kazandırmaya devam ediyorlar" dedi.
Babacanoğlu devam eden konuşmasında şunları kaydetti: "Mustafa Kemal Atatürk`ün "Öleni görüyor, üç dakika içinde öleceğini biliyor. Ama sarsılmak yok. Okuma bilenler Kuran okuyarak, bilmeyenler şahadet getirerek Cennete girmeye hazırlanıyorlar. İşte bu Türk askerinin ruh kuvvetini gösteren ibretlik bir olaydır" diyerek öne çıkardığı " Çanakkale ruhu " budur. 
Vatan sağ olsun" diyerek bir gül bahçesine girer gibi kara topraklara giren kınalı kuzular kendilerine eğilip kulak verdiğimizde bakın neler söylüyor lisanı hal ile; Ben Edirneli, Diyarbakırlı, Tuncelili, Bursalı, Çanakkaleli… Mehmet`im, Mustafa`yım, Ahmet`im. Yurdun dört bir köşesinden koç yiğitlerle beraber omuz omuza savaştık bu topraklar için şimdi de koyun koyuna yatıyoruz. Bu ruhu asla kaybetmeyin. Memleketimizin her yanından gelen ziyaretçilerle Tarihi Yarımadada şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ediyoruz. Son yıllarda doğu bölgelerimizden de çok sayıda ziyaretçi geliyor. Diyarbakırlı şehidimizle Edirneli şehidimizi, Tuncelili şehidimizle Bursalı şehidimizi yan yana koyun koyuna yatarken görmek Türk ve Kürt kardeşlerimiz açısından çok büyük anlam ifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde böyle bir grupla gerçekleştirdiğimiz ziyaret biraz sıkıntılı başlasa da devamında her şey değişti. Doğu illerimizden gelen askerlerimizin de yoğun olarak şehit olduklarını gösteren merkez şehitlik her şeyi çok iyi anlatıyordu. Geçmiş geçmemiştir. Tarihini Unutma tarih unutanı affetmez" sözlerinin yer aldığı tabloda her ilden 60000 şehidin adını gören ziyaretçiler illerinin şehitlerinin kabirlerini okşamaya başladılar, kolyelerine şehit kabirlerinden toprak doldurdular. Sabahki lakayt tutumlarından eser kalmamış olması görülmeye değerdi. Bu topraklarda yaşanan olaylar ve Çanakkale ruhu bizim var oluş nedenimizdir. Başbakanımız haklı olarak "Terörü Çanakkale ruhuyla yeneceğiz" diyor. Yılda iki buçuk milyona ulaşan  ziyaretçilerimiz de Çanakkale`de işte bu ruhu arıyor. Ziyaretçi sayısının artmasında  Hükümetimizin on yıldır yaptığı yolların, şehitlik düzenlemelerinin, simülasyon merkezinin elbette çok büyük payı var, halkımızın refah düzeyinin artmasının, belediyelerin şehitlik turlarının ve bilhassa halkımızın tarihimize sığınma düşüncesinin payını asla unutmamalıyız. Ben buna "Ruhunu arayan millet" diyorum. "Tarih yazıldığı gibi okunur" sloganıyla açılan, on bir odalı, 63 dakika süreli Çanakkale Savaşları Tanıtım Merkezinin "mutlaka görülmesi gerektiğini" Çanakkale`yi ziyareti sırasında  tekrarlayan Başbakanımızın bu tavsiyesi ziyaretçi sayımızın daha da artmasına sebep olacaktır"
Programda şiirler okunurken, dinleyicilerin duygulandıkları gözlendi. Programın sonunda, AK Parti gençlik kolları sahneye davet edilerek katılımcılardan büyük alkış aldı.
Konferansa; AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek Belediyesi meclis üyeleri, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ile vatandaşlar katıldı
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı