Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bir yılda yüksekten düşerek ölen işçi sayısı: 298

Bir yılda yüksekten düşerek ölen işçi sayısı: 298

Yol İş Sendikası 2 No´lu Şube Başkanı Osman Karabulut, artan iş kazalarına dikkat çekti.

Yol İş Sendikası 2 No´lu Şube Başkanı Osman Karabulut, artan iş kazalarına dikkat çekti.
Karabulut, son 10 yılda yaklaşık 11 bin işçinin, iş kazalarında hayatını kaybettiğini, sadece son bir yılda ise 298 işçinin yüksekten düşerek yaşamını kaybettiğini söyledi.
Türkiye´nin iş kazaları konusunda iyi bir karneye sahip olmadığına vurgu yapan Karabulut, ?İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre, Türkiye´nin, iş kazalarında Avrupa birincisi ve dünya üçüncüsüdür. Türkiye´de geçtiğimiz 10 yılda maalesef yaklaşık 11 bin işçi, iş kazalarında hayatını kaybetti. En fazla işçi ölümü, inşaat sektöründe yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl 423 işçi inşaatlarda çalışırken, 298 işçi ise yüksekten düşme sonucu hayatını kaybetti. Bu konuda alınan yasal tedbirler kadar eğitim de çok önemli, sadece yasal düzenlemelerle sorun çözülemiyor? diye konuştu.
Karabulut, inşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ?yüksekten düşme´ olaylarının yer aldığına dikkat çekti.
İş kazalarının % 98´inin insan hatasından kaynakladığını belirten Karabulut, ?İnşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan çatılarda çalışacak kişilerin yüksekte çalışma ve iş güvenliği konularında eğitimleri ve sertifikaları olmalı? dedi.
Karabulut, İş Sağlığı ve Güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri şöyle sıraladı: ?İşyerinde İş Güvenliği Uzmanları ve İş Yeri Hekimleri bulunmalı. İşyerinde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları oluşturulmalı. İşyerlerinde risk değerlendirmesi yapılmış ve güncelleniyor olmalı. Çalışanlar işe başlamadan önce sağlık taramasından geçmeli. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan çatı işlerinde çalışacaklar yaptıkları işe uygun olduklarını belirten sağlık raporu almalı. İşyerleri acil durumlara karşı hazırlıklı olmalı, acil durum planı hazırlanmalı. Çalışan alanlarda kişisel koruma ve toplu koruma emniyet tedbirleri alınmalı. Çalışanların işlerine uygun emniyet donanımları bulunmalı.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false