Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bir Tır Dolusu Engelli Aracı Edremit´te

Bir Tır Dolusu Engelli Aracı Edremit´te

Edremit Belediyesi tarafından ilçede yaşayan engelli vatandaşlara engeli araçları dağıtıldı

Edremit Belediyesi tarafından ilçede yaşayan engelli vatandaşlara engeli araçları dağıtıldı.
Edremit Belediyesi tarafından ilçede yaşayan engelli vatandaşlar için akülü engelli aracı, tekerlekli sandalye ve yürüteçlerin dağıtımı yapıldı. Engelli araçlarını teslim eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Çeşitli nedenlerle engelli konuma gelmiş olan hemşerilerimizin yaşamlarını kolaylaştırabilmek için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz.? dedi.
Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalar sonucunda sağlık raporlarına göre belirlenen ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara Hollanda´da yaşayan Sivalılar Platformu tarafından temin edilen 35 adet akülü engelli aracı, 50 adet tekerlekli sandalye ve 10 adet yürütecek Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından teslim edildi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka yaptığı konuşmada ?Bugün sağlam olanlarımızın da, yarın engelli birer birey haline gelme ihtimali en yüksek olan bir ülkede yaşıyoruz. Yarın hiçbirimizin sağlam olarak yaşama devam edeceği konusunda en ufak bir garantimiz yok. Bundan dolayı kentlerimizi engellilerin daha rahat bir şekilde yaşayabileceği kentler haline getirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki süreçte Edremit´imizin her köşesinin, engelsiz bir kent haline getirilmesi konusunda planlarımız önemli oranda tamamlandı. Çeşitli nedenlerle, yaşamda engelli konumuna gelmiş olan hemşerilerimizin yaşamlarını kolaylaştırabilmek adına, önümüze çıkan fırsatı değerlendirmeye çalışı yoruz. Hollanda´da çalışan hayırsever bir vatandaşımızın destek ve çaba larıyla oradaki bir derneğin katkıları sonucu, engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan bu araçları buraya getirdik. Bu araçlarla sizlere daha rahat yaşanır bir Edremit´te, daha rahat çalışılır yollarda kullanma imkanını önümüzdeki günlerde sağlamayı hedefliyoruz. Elimizdeki araçlardan birisini İzmir´de engelli vatandaşlarımızın hastane başta olmak belli yerlere gidiş gelişlerinde daha rahat kullanılabilir bir konuma getirtiyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli