Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bir gövdede iki ayrı bitkiyi görenler şaşırıyor

Bir gövdede iki ayrı bitkiyi görenler şaşırıyor

Bandırma İlçesi´nde bir ağacın gövdesinde iki ayrı bitkinin bulunması görenleri şaşırtıyor.

Bandırma Hükümet Konağı arka bahçesinde çocuk parkı içinde bir akasya ağacında akasyadan başka incir ağacı dalları ve dallarında çok sayıda incir meyvesi bulunması görenleri hayret içinde bıraktı.
Aynı ağaçta hem akasya hem incir olur mu? diyen ve ağacın 150 yaşında olduğunu tahmin ettiğini söyleyen 70 yaşında emekli Raşit Varol ?Akasya ağacı gövdesinde 2 çeşit ağaç. Biri incir ağacı, biri akasya ağacı!? Tabiatın dengesi mi bozuldu ne oldu? anlamadım. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Dikkatimi çekti, incir ağacının köklerini toprakta göremiyorsunuz? dedi.
Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Okbay´da bir ucunda incir dalları arasında çok sayıda incir meyvelerinin olduğu akasya ağacının yaklaşık 100 yaşında olduğunu, ağaçta herhangi bir aşı olmadığını ve tahminine göre incir çekirdeklerinin kuşlar tarafından taşınmış olabileceğini söyledi.
İlk defa böyle bir oluşumla karşı karşıya kaldığını belirten Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Okbay ?Böyle aşı olmadan 2 bitkinin bir gövdede olduğu bir ağaç ilk defa görüyorum. Asıl ana ağacımız akasya; incir sonradan buraya bir oluşumla gelmiş. Tahminime göre kuşlar buraya bir incir parçası getirerek incir içindeki çekirdek burada bir çimlenme oluşturarak yeni bir kök oluşmuş olabilir.? diye konuştu.
Haber : Erdem Özcan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false