Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Binayı ticari düşünceyle almadık

Binayı ticari düşünceyle almadık

BAŞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baş: ?Tarihi gar binasını Bandırma´ya yakışır duruma getireceğiz?

Bandırma´nın eski gar binasının otel ve restoran durumuna dönüştürülme işini ihaleyle alan BAŞTAŞ İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Baş, ?Bu tarihi binayı, kentimize yakışır bir durumda, bir yıl içinde hizmete sokmayı amaçlıyoruz? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin malı olan binayı, ihale sonucunda, şartname gereğince 30 yıllığına, ?yap-işlet-devret? modeliyle aldıklarını vurgulayan Baş, şunları söyledi:
?Bu 30 yıllık süre içinde, yıllık cirodan ortalama % 6´lık pay vereceğiz. Otelde 24 odada, en fazla 50 yatak olabilir. Ayrıca otelin lobisi ve restoranı olacak. 12 yıldır boş bulunan bu binayı, tarihi dokusunu bozmadan, çok güzel biçimde Bandırma´ya kazandıracağız. Bu binayı, kesinlikle kâr elde etmek amacıyla almadık. Zaten, bu bina, ticari hesaplar için düşünülmeye elverişli bir yapı da değil. Binayı restore edip onardıktan sonra restoran bölümünü, Bandırma´nın sosyal ve kültürel etkinlik ve toplantılarına da açacağız.?
Şirketlerinin otomotiv, yol inşaatı, inşaat, akaryakıt, peyzaj ve yumurta-tavuk sektörlerinde faaliyet gösterdiğine işaret eden Hüseyin Baş, şöyle konuştu:
?Bir bölümü Kütahya´da bulunan toplam beş ayrı şirketimiz var. Bandırma´da, 1978 yılından beri hizmet veriyoruz. Ancak, birçok kişinin yanıldığı bir nokta şudur: Biz, yalnız Bandırma´da ticaret yapmıyoruz. Ülkemizin birçok kentine iş yapıyoruz. Yıllık ciromuz, 150-200 milyon civarında. Çok para kazanalım diye bir hedefimiz de yok. Uygun fiyatlarla ama çok temiz iş yaparak, bir yerde sürümden kazanıyoruz. Bu arada Bandırma´yı da çok seviyoruz ve kentimize gerektiğinde, sosyal ve kültürel alanlarda katkı sağlamaya çalışıyoruz.?
Haber ; Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı