Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BİLSEM Robot Yarışmasında göz kamaştırdı

BİLSEM Robot Yarışmasında göz kamaştırdı

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, katıldıkları 12. Uluslararası ODTÜ Robot yarışmasında başarılı çalışmalara imza attılar.

Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, katıldıkları 12. Uluslararası ODTÜ Robot yarışmasında başarılı çalışmalara imza attılar.
Türkiye’nin en büyük Robot Yarışması Organizasyonu olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi robot topluluğu tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Robot Günleri etkinlikleri 7-8 Mart 2015 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre merkezinde düzenlendi.
Arama Kurtarma, Sumo, Çoklu Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Mayın Tarlası, Labirent Çözen, Çöp Toplayan olmak üzere toplam 8 kategoride düzenlenen yarışlara yoğun ilgi vardı.
Katılımcılar arasında birçok teknik üniversite, devlet üniversitesi, özel üniversiteler, özel kolejler, teknik ve endüstri meslek liseleri ve robot toplulukları ile bireysel robot tutkunlarının yer aldığı gözlendi.
Mini Sumo kategorisinde 4 öğrenci, Labirent Çözen kategorisinde 2 öğrenci, Mayın Tarlası kategorisinde 3 öğrenci, Çizgi İzleyen kategorisinde 3 öğrenci ile dört farklı kategoride 12 öğrenci ile yarışmaya katılan BİLSEM Mini Sumo kategorisinde “Sumotori” isimli robot takımımız, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin “Kku Mekatronik” isimli robotlarını eleyerek çeyrek finale yükseldi.
Çeyrek finalde Ankara Sanayi Odası Teknik Koleji (ASO) robot takımının “Kumpas” adlı robotuyla karşılaşan robotumuz bu takımı da yenmeyi başararak finale çıktı.
Organizasyonun kapanış töreninden önce “Veni Vidi Vici” adlı robot takımı ile final maçını yapan ekibimiz ikinci oldu.
Mayın Tarlası kategorisinde “miner” adlı robotumuz ise en iyi zamanlamayı yaparak üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Öğrencilerimize ödülleri Uluslararası ODTÜ Robot Günleri Akademik Danışmanı Doç. Dr. E. İlhan Konukseven ve Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2015 koordinatörünün elinden aldı.
BİLSEM’in katıldığı kategoriler ve robot isimleri şöyle:
Çizgi İzleyen Kategori: Sketelon, BİLSEM Liner ve EQo7
Mayın Tarlası Kategori: Miner ve Rektmate
Labirent Çözen: F084 VE PAN
Mini Çoklu Sumo: Sumotori



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli