Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bilmediğiniz noktalardan zeytinyağı almayın

Bilmediğiniz noktalardan zeytinyağı almayın

BZZTG başkanı Semerci; Karayollarında seyyar zeytinyağı satan noktalardan zeytinyağı satın almayın uyarısı yaptı. Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu (BZZTG) Başkanı Mehmet Semerci..

BZZTG başkanı Semerci; "Karayollarında seyyar zeytinyağı satan noktalardan zeytinyağı satın almayın uyarısı yaptı.
Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu (BZZTG) Başkanı Mehmet Semerci, tatilcileri yol kenarlarında tezgah açan kişilerden markası belli olmayan zeytinyağlarından satın almamaları konusunda uyardı.
BZZTG Başkanı Mehmet Semerci, yaz aylarında Ege ve Balıkesir`in güney kıyılarının cazibe merkezi olduğuna dikkat çekerek, tatilcilerin katkısı ile zeytinyağı ticaretinde ciddi canlanma yaşandığını söyledi. Türkiye`nin dört bir tarafından bölgeye tatile gelenlerin hem alışkanlık, hem de `yerinden alma` dürtüsü ile dönüş yolunda zeytinyağı aldıklarına dikkati çeken Semerci, tüketicilere, "Emin olmadıkça, tanımadığınız kişilerden, yol kenarlarında satılan `beyaz teneke` diye tabir edilen markası, menşei belli olmayan yağlardan kesinlikle sakının" uyarısında bulundu.
Tatil dönüşü satışları canlandırdı
Semerci, özellikle yol kenarlarında kurulan tezgahlarda `zeytinyağı` diye satılan ürünlerin tağşiş (karıştırılmış) yağ çıkma olasılığının çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Semerci, "Tatilcilerin dönüşü satışları canlandırdı. Bunu fırsat bilen uyanıklar, yol kenarlarına açtığı tezgahlar da kilosu 3 lira olan ayçiçeği yağını, ekonomik değeri oldukça düşük olan yüksek asitli zeytinyağı ile karıştırıp `halis zeytinyağı` diyerek 8 liradan satışa sunuyorlar. Tüketiciler, bu tür yağ satan kişilere karşı dikkatli olmalı" dedi.
Ucuzluğa aldanmayın
Semerci, "Ucuzluğuna kapılıp açıkta, plastik ambalaj içinde zeytinyağı kesinlikle alınmamalı. Yoksa zeytinyağı yerine çok farklı yağlar alabilirsiniz. Kontrole tabi olmayan ürünlerin düşük kalite ve kusurlu olma ihtimali yüksek. Zeytinyağı kötü kokuyor algısı çoğunlukla bu kontrolsüz satışlar nedeniyle oluşmakta. Kaliteli bir zeytinyağında kusur kabul edilen rahatsız edici koku ve tatlar olmaz" diye konuştu.
Mehmet Semerci, Türkiye`nin son 10 yılda zeytin ağacı varlığını iki katına çıkardığını belirterek bu ağaçlar önümüzdeki yıllarda ürün vermeye başladığında zeytinyağı rekoltesinin bugünküne göre 2- 3 kat artacağını vurguladı. Semerci, "Bu yüzden ihracatı ve iç tüketimi artırmamız gerekiyor. Alım gücü yüksek, her yıl düzenli tatile çıkabilen kişileri, tüketimi artırabilecek kitle olarak görüyoruz. Bu grubun da zeytinyağı alımı sırasında doğru yönlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli