Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bilim Fuarını Vali Yaman açtı

Bilim Fuarını Vali Yaman açtı

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman Manyas`ın Salur Mahallesinde Anadolu Çok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen Bilim fuarının açılışını yaptıktan sonra ilçe de çeşitli yerlerde gezi ve incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman Manyas`ın Salur Mahallesinde Anadolu Çok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen Bilim fuarının açılışını yaptıktan sonra ilçe de çeşitli yerlerde gezi ve incelemelerde bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan eğitimde işbirliği projesi kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 4006 Tubitak Bilim Fuarının açılışı Balıkesir Valisi Mustafa Yaman tarafından yapıldı.
Vali Yaman açılış öncesi yaptığı konuşmada "Bu fuarlar öğrencilerimiz için çok önemlidir. Ortaöğretim öğrencileri arasında bilimsel katkıyı sağlamak, diğer öğrenciler arasında da bir farkındalık sağlamaktır. Gelecekte de öğrencilerimizin yeni buluşlar yapacağına inancım tamdır. Üretici, yaratıcı bilgileri ortaya koyarak yeni fikirleri paylaşmaktır. Gelecekte öğrencilerimizin yeni, yeni buluşlar yapacağına inancım tamdır. Bilim fuarları öğrencilerimizin vizyonlarını genişleten, onların bakış açılarını değiştiren çalışmalardır." diye konuştu.
Konuşma sonrası 60 öğrenci tarafından hazırlanan ve 12 buluşun sergilendiği stantları gezerek öğrencilerin buluşlar hakkında ki sunumlarını dinleyen Vali Yaman, daha sonra Salur`dan ayrılarak Manyas`a geçerek burada iki kahvehane de oturup vatandaşlar ile sohbet edip çocuklara oyuncak hediye etti.
Anadolu İmam-Hatip Lisesi spor salonu, Anadolu Lisesi kız öğrenci pansiyonunu ve Manyaslılar Vakfı aşevini ziyaret ettikten sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl restore edilen 115 yıllık Hacıilyas Camisi içinde incelemeler de bulunan Vali Yaman, son olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar`ın yakınlarının bulunduğu Manyas`ın kırsal mahallelerinden Kubaş`a giderek Orgeneral Akar`ın akrabaları ve mahalle halkı ile bir süre sohbet ettikten sonra Manyas`tan ayrıldı.
Vali Mustafa Yaman'ın Manyas ziyaretine; Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Albay Jandarma Kıdemli Kurmay Albay Ömer Arık, Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Manyas İlçe Jandarma Komutanı Yzb.İsmet Kürşat Karademir, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, daire amirleri, STK temsilcileri eşlik etti.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false