Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bilgi Evi öğrencilerin hizmetinde

Bilgi Evi öğrencilerin hizmetinde

Öğrenciler geleceğe Bilgi Evinde hazırlanıyor

Öğrenciler geleceğe Bilgi Evinde hazırlanıyor
Sındırgı Belediyesi’nin ilk ve ortaokula giden çocukların yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirip yeni bilgiler öğrenmeleri için bilgi evinde açtığı kurslarla öğrencileri geleceğe hazırlıyor.
Öğrenciler bilgi evinde, öğretmenler gözetiminde okul dışı boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor. Minik öğrenciler, sağlıklı koşullarda okul döneminde hem ev ödevlerini yapıyor hem de hayatları boyunca faydalanacakları bilgilerle donatılıyor. Okulların tatile girmesiyle öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için çeşitli kurslar açıldı. Ebru ve Karakalem kurslarına katılan öğrencilerin yanı sıra birçoğu da satranç gibi çeşitli sosyal etkinliklere katılarak hayatlarının her döneminde kullanacakları olumlu alışkanlıklar kazanıyor. Çocukların kendilerini seven ve önemseyen, sorunlara akılcı çözüm yolları üretebilen, sorumluluklarının bilincinde olan, özgüven ve bağımsızlık duyguları gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar yapılan bilgi evinde çocuğa yönelik tüm çalışmalarda ailelerin de bilinçlendirildiği faaliyetlere devam ediliyor.
Öğrenciler Bilgi Evinde ne yapıyor?
Öğrenciler, sağlıklı koşullarda, deneyimli eğitimci kadrosuyla, okul dışı boş zamanlarını kötü alışkanlıklardan uzak durup en iyi şekilde değerlendiriyor. Burada, eksiksiz ve doğru ödev yapmanın teknikleri öğretilip, planlı ve düzenli çalışma alışkanlığı kazanan öğrenciler, bilgi eksikliklerini giderip, zamanı iyi kullanıp testler çözerek gelecekteki sınavlarına hazırlanıyor. Bilgi evinde ayrıca, bilgisayar, internet, satranç, dönem sonu etkinliklerin yanı sıra kütüphane ve oyun salonundan dilediği kadar yararlanabiliyor.
Başkan Yavaş: “Eğitime destek için varız”
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, eğitimin önemine işaret ederek eğitim için gerekirse belediyenin tüm imkânlarını seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı