Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BİK, dijitale geçişte de basının yanında olduğunu açıkladı

BİK, dijitale geçişte de basının yanında olduğunu açıkladı

Kocaeli´nin Darıca ilçesinde bulunan Basın İlan Kurumu Bayramoğlu Sosyal Tesisleri´nde ilçe gazetelerinden 65 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen Basın Mensupları Eğitim Semineri, Genel Müdür Yakup Karaca ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan´ın açı

Kocaeli´nin Darıca ilçesinde bulunan Basın İlan Kurumu Bayramoğlu Sosyal Tesisleri´nde ilçe gazetelerinden 65 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen Basın Mensupları Eğitim Semineri, Genel Müdür Yakup Karaca ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan´ın açılış konuşmalarıyla başladı.
Yeni İlan Yönetmeliği reform niteliğinde
Karaca, bu eğitim programında iki temel konunu ön plana çıkacağını ifade ederek ?Birinci konu olarak 1 Ocak 2017´de yürürlüğe giren İlan Yönetmeliğimiz. Bu yönetmelik bir reform niteliğinde. Hem geçmişe ait artık uygulama kabiliyeti olmayan hükümleri içeren maddelerin tasfiye edildiği yerlerine tedavülde olan dilin tercih edildiği ve kolay anlaşılır bir yönetmelik olması ve en önemlisi de gazetelerimizin bilhassa çok sık sözünü ettiğimiz dijitalleşmenin önünü açacak bir takım görev alanları ortaya koyması bakımından dikkat çekiyor? dedi.
Tüm sektörlerde olduğu gibi dijitalleşmenin önlenemez bir biçimde artık her alanda kendini hissettirdiğini söyleyen Karaca, ?Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ister ticari olsun ister üretim olsun herkes dijitalleşmeden bahsetmektedir. Dijitalleşmenin olumsuzlukları da konuşuluyor ancak iki önemli sonucu da var. Bunlardan biri her şeyden tasarruf imkânı vermesidir? dedi.
Sonuç olarak basında da dijitalleşmenin maliyetleri düşürdüğünün altını önemle çizen Genel Müdür Karaca, gazete sahiplerinin bu konuyu dikkatle gündeme almaları gerektiğini söyledi.
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ise, gazetecilerin maddi olarak zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.
Varlıklarını sürdürmenin ve onurlarını korumanın peşinde olduklarını söyleyen Arslan ?Anayasada karşılığı olan bir görevi yerine getiriyoruz. Topluma haber verme ve ayna olma görevlerini yerine getirirken kamu görevi yapıyoruz. Bu görevi yerine getirirken de 1961´de kurulan BİK´ten kaynak alıyoruz. Bunun karşılığında ilan yayınlıyoruz? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli