Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

BİGEP giderek gücüne güç katıyor

BİGEP giderek gücüne güç katıyor

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlayan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında uygulanan yüz yüze eğitim modeliyle daha etkili ve güçlü olarak devam

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlayan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında uygulanan yüz yüze eğitim modeliyle daha etkili ve güçlü olarak devam etmesi için geniş katılımlı bir değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 
Bir motivasyon ve sinerji oluşturma modeli olarak yola çıkan BİGEP Projesi, eğitim camiasını başarıya ulaştıracak hedefler etrafında toplamayı hedefliyor. 
Proje; okul yöneticilerini, öğretmenleri, eğitime destek sağlayan tüm kuruluşları dinamik ve istekli hale getirmeyi ve bunlarla birlikte velileri de eğitim sürecine dahil etmeyi amaçlıyor. Projenin uygulanma sürecinin takibi ile izleme, değerlendirme ve ödüllendirme mekanizmalarıyla Balıkesir’de eğitim birinci öncelik haline gelecek. 
Projenin İl genelinde etkili bir şekilde yürütülmesiyle Balıkesir’in eğitim alanında daha ileriye taşınması için yapılan toplantıda Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri bilgilendirildi. Bir yıllık süreçteki çalışmaların değerlendirildiği toplantıda projenin bu yılki hedeflerine yönelik sunumlar yapıldı. 
BİGEP Projesi ile Balıkesir eğitiminde heyecan dalgası oluştuğunu belirten Vali Şıldak, “Hedefimiz eğitim alanındaki fiziksel koşulları, proje üretme kapasitesini ve akademik başarıyı geliştirmek. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimize yansıyacak şekilde bir heyecan dalgası, motivasyon ortamı oluşturmak. Bu kapsamda her çalışma izlenecek, değerlendirilecek ve ödüllendirilecek.” diye konuştu. 
Konuşmanın ardından katılımcılara söz veren Vali Şıldak projenin İlçelerdeki yansıması ile ilgili bilgi aldı. Vali Şıldak başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları Mustafa Çek ve İrfan Demiröz, Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: BİGEP giderek gücüne katıyor
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı