Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bigadiçte Barak Baba Hayrı

Bigadiçte Barak Baba Hayrı

Bigadiç Belediye Başkanı Göksel, yüzlerce kişiyle Barak Baba Dede hayrında buluştu Bigadiçde yıllardan beri devam ettirilen Barak Baba (Dede) hayrı, bu sene de yüzlerce insanı bir araya getirdi.

Bigadiç Belediye Başkanı Göksel, yüzlerce kişiyle "Barak Baba Dede" hayrında buluştu
Bigadiç`de yıllardan beri devam ettirilen Barak Baba (Dede) hayrı, bu sene de yüzlerce insanı bir araya getirdi. 
1993 yılından bu yana da geleneksel olarak düzenlenen Barak Baba hayrı önceki gün büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Bigadiç`e 36 kilometre mesafedeki Topalak-İğciler Köyü arasında bulunan vadi içindeki Barak Baba türbesi, her yıl Haziran ayının ilk pazar günü geleneksel hale getirilen hayırda yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. 
Bigadiç ve çevre ilçe ile köylerden gelen yüzlerce kişinin akınına uğrayan Barak dede, türbesi başında dualarla anıldı. Cemaat olup öğle namazını da burada kılan kalabalığa Bigadiç Müftüsü Kemal Karadeniz imamlık etti. 
Türbeyi önce ziyaret eden kadınlar, Barak dedenin türbesi etrafında dualar okudular. Çocuklarının hastalıkları, çocukları olmayan kadınlar da çocuk sahibi olmak için Allah`tan şifa talep edip, saatlerce dua ederek, Barak dedeyi vesile ettiler. 
Bigadiç Müftüsü Kemal Karadeniz imamlık ettiği öğle namazına Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Muslu ve Demirel Şık katıldı. 
Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, "Geleneksel hale getirilen Barak Baba Dede` hayrına katılımın yoğun olması bizleri mutlu ediyor. Gerçekleşen hayrımıza gelen herkese çok teşekkür ediyor, hayırda bulunanların da hayrının kabul olmasını temenni ediyorum" dedi. Başkan Göksel çocukları da yanına çağırarak çeşitli oyuncak ve balon dağıtarak çocukların yüzlerini güldürdü. Başkan Göksel`e yer sofrasında hayır yemeği ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli