Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bigadiç'li öğrencilerden Bilim Fuarı etkinliği

Bigadiç

Bigadiç Dörteylül Ortaokulunda Tübitak destekli bilim fuarı açıldı. Açılışını Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bigadiç İlçe Müdürü Tezcan Koç ve Bigadiç Dörteylül Ortaokulu Müdürü Hasan Ş

Bigadiç Dörteylül Ortaokulunda Tübitak destekli bilim fuarı açıldı. Açılışını Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bigadiç İlçe Müdürü Tezcan Koç ve Bigadiç Dörteylül Ortaokulu Müdürü Hasan Şayık`ın yaptığı bilim fuarında 52 adet bilimsel proje stantlarda 104 öğrenci tarafından tanıtıldı.
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hasan Şayık, merak eden araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğretmenlerin rehberliğinde genç mucitlerin sınırlı imkanlarla bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark ettiklerini belirterek, öğretmen ve öğrencilerin yaptığı çalışmalarla bu alandaki yetenek ve bilgilerini ispatladığını söyledi.
Biz öğrencilerimiz ile birlikte hayallerimizi de büyütüyoruz” şeklinde konuşan Şayık, okullarının bilimsel çalışmaların merkezi olacağını ve bilim fuarlarını geleneksel hale getireceklerini ifade etti.
Kalabalık bir ziyaretçi akınına uğrayan bilim fuarında birbirinden ilginç projeler dikkat çekti.
Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe ise bilimi öğrenmenin yanı sıra birde bilimle uğraşmak yeni fikirler üretmek ve en önemlisi insanlığın faydasına ürünler ortaya koymak insana gerçekten müthiş derecede haz veren bir duygudur. Bu yüzden bugün bilim fuarı kapsamında hazırlanan projelerimizi gezerken, çocuklarımızın bilimle uğraşıp ortaya güzel ürünler koyduklarında nasıl mutlu olduklarına şahit oldum diyerek duygularını dile getirdi.
Bigadiç Dörteylül Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlik, öğrencilerin hazırladıkları deney ve sergilerin gezilmesiyle devam etti. Büyük ilgi toplayan program öğrencilerin Tübitak pastasını kesmesiyle son buldu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli