Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bigadiç Sulama Birliği seçime gitti

Bigadiç Sulama Birliği seçime gitti

Bigadiç Sulama Birliği Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

Bigadiç Sulama Birliği Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.
Bigadiç Sulama Birliği Projesi`nden yararlanacak olan, Değirmenli Köyü, Balatlı Köyü, Yörücekler Köyü, Çekirdekli Köyü, Bigadiç Merkez, Işıklar Köyü, Salmanlı Köyü, Bademli Köyü, Kadıköy Birlik Meclis Üyelerinin katılımıyla, Bigadiç Sulama Birliği Meclis Başkanlığı Seçimi 17 Temmuz 2013 Çarşamba günü Belediye Düğün Salonunda yapıldı.
Seçimde hazır bulunan en yaşlı üye Hasan Ayan`ın geçici divan başkanlığına getirilmesinin ardından gündem maddeleri oylanarak üyeler tarafından ibra edildi. 
Daha sonra yapılan seçimlerde Recep Bilge, Bigadiç Sulama Birlik Başkanlığına tek aday olarak katıldı.
En yaşlı üye Hasan Ayan, Pamukçu Belediye Başkanı İsmail Çoban ve Kepsut Sulama Birliği Müdür Hüseyin Akgün`den oluşan divan eşliğinde 36 meclis üyesinden 35`nin katılımıyla seçim gerçekleştirildi. 
Toplam 35 oyun kullanıldığı seçim sonucu 4 yıl süre ile Bigadiç Sulama Birliği Başkanlığına Recep Bilge seçilirken, Bigadiç Sulama Birliği Yönetim Kurulu Hasan Ayan, Zekeriya Aygör, İbrahim Ülkü, İbrahim Avcuoğlu, Bigadiç Sulama Birliği Denetim Kurulu Mustafa Gürel, Adil Efetürk, İsmail Çakan olarak belirlendi.
Genel kurulda teşekkür konuşması yapan Yeni başkan Recep Bilge, "Beni başkan seçen bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Üzerime düşen bütün görev ve sorumlukları yerine getirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.
Seçimi değerlendiren Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Güksel, Kurulan Bigadiç Sulama Birliği`nin Bigadiç`e ve köylere hayırlı olmasını diledi.
Sulama alanı içinde yer alan arazilerin tümüne en adil şekilde suyun ulaştırılması uyarısında bulunan Başkan Göksel, "Memleketimizin her karış toprağının değerlendirilmesi ve ekonomiye katılması için yasaların yönetime verdiği yetkiyi kullanarak ülke ekonomisinde Bigadiç`in de yerini belirgin hale getirmelerini temenni ediyorum dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli