Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bigadiç Etibor taşeronlarına ceza yağmuru

Bigadiç Etibor taşeronlarına ceza yağmuru

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, CHP Milletvekilinin önergeyle dile getirdiği sorunları kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, CHP Milletvekilinin önergeyle dile getirdiği sorunları kabul etti.
CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş`ün, meclise verdiği soru önergesiyle Bigadiç Etibor`daki taşeronlara ceza yağdı.
CHP Milletvekili Gümüş`ün, Bigadiç Bor İşletmesi işyerinde taşeron olarak çalışan bir firmadaki çalışma koşullarını gündeme alan soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan hem cevap hem de Bakanlık`tan söz konusu firmaya cezalar kesildi.
Gümüş, işe alım ve çalışma koşullarındaki usulsüzlük iddialarını gündeme taşımıştı
Bigadiç Bor İşletmesi`nde alt taşeron işveren sözleşmesiyle çalışan bir firmada, yasalara aykırı çalışma ilişkileri ile taşeron çalıştırılarak işçilerin mağdur edildiğine ilişkin şikâyetlerin söz konusu olduğunu ifade eden Gümüş, Bakanlığa sorduğu sorularla şikayetlerini ısrarla sürdürdü. 
Bakanlık, verdiği yanıtla söz konusu işletmede inceleme teftişi başlattığını belirtirken, kimi usulsüzlük tespitleri sonucu kesilen cezalara değindi. İşverenin, fazla mesai ödemeleri ve çalışma saatleri konusunda iş kanununa aykırı davrandığının tespit edildiği açıklayan Bakanlık, açıklamasında işçilerden işe başlama aşamasında alınan senetler konusunun da Cumhuriyet Savcılığı`na intikal ettiği bildirildi.
Artık, taşeron firmalarda iş güvenliği ve sağlık konularına dikkat edecek
Söz konusu olayda önemli olanın işçi haklarının savunulması olduğunu işaret eden Gümüş, bu noktadan sonra Bigadiç`teki taşeron işletmelerin daha dikkatli olacaklarını dile getirdi. 
İşçilere işe başlarken imzalatılan senetler konusunun da takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Gümüş, kıdem tazminatı hakkının temel bir hak olduğunu ve gasp edilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi. Balıkesir`in madencilikte ülke ekonomisine çok şey kattığını ve bu katkıda çok önemli payı bulunan çalışanların haklarını da her zaman savunacaklarını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli