Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bigadiç Belediyesinden çevre dostu bir kampanya

Bigadiç Belediyesinden çevre dostu bir kampanya

Bigadiç Belediyesi, atık yağ getirene ayçiçek yağı hediye ediyor.

Bigadiç Belediyesi, atık yağ getirene ayçiçek yağı hediye ediyor.
Bigadiç Belediyesi`nin kansere neden olan, atık su giderlerini tıkayan ve yeraltı sularını kirleten atık yağ getirene ayçiçek yağı hediye etmeye başladı.
Evlerde biriken atık yağların toplanması için Bigadiç Belediyesi tarafından Yeni Hizmet Binalarına atık yağ fıçıları yerleştirildi. Burada toplanan atık yağlar daha sonra Bigadiç Belediyesi`nin sözleşme imzaladığı 1 firma tarafından alınarak biyodizele dönüştürülecek. 
5 litre atık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağının hediye edileceğini açıklayan Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, atık yağların lavabolara dökülmesinin kanalizasyon sisteminin tıkanmasına ve sistemlerin arızalanmasına neden olduğunu belirtti. 
Akarsu ve barajlara ulaşan atık yağların kuş, balık ve diğer canlı türlerinin yok olmasına neden olduğunu anlatan Başkan Göksel, "Yetkisiz kişiler tarafından toplanan atık yağlar ise çeşitli işlemlerden geçirilerek tekrar piyasaya sürülüyor. Bu yağlardan yapılan ürünler başta kanser olmak üzere birçok sağlık sorununa neden oluyor. Bu nedenle evlerde kullanılan yağların bir kaba konarak belirlenen toplama merkezine yada belediyemize teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı