Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bigadiç Müftülüğü´nden öğrencilere eğitim yardımı

Bigadiç Müftülüğü´nden öğrencilere eğitim yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı´na zarf usulü ile fitre ve zekat toplama izni verilmesinden sonra Bigadiç İlçe Müftülüğü Vakıf Şubesince geçtiğimiz Ramazan ayında merkez ve mahalle camilerimizde açılan kampanya sonucunda toplanan yardımların tamamı, yine Bigadiç´te

Türkiye Diyanet Vakfı´na zarf usulü ile fitre ve zekat toplama izni
verilmesinden sonra Bigadiç İlçe Müftülüğü Vakıf Şubesince geçtiğimiz
Ramazan ayında merkez ve mahalle camilerimizde açılan kampanya sonucunda toplanan yardımların tamamı, yine Bigadiç´te ikamet eden 4 yıllık yüksek öğrenim tahsili gören ve maddi açıdan desteklenmesi gereken öğrencilere eğitim yardımı olarak dağıtıldı.
Konu hakkında bilgi veren Bigadiç İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş, ´´Müftülüğümüz Vakıf Şubesi ve Din Görevlilerimiz ilçede mali açıdan sıkıntı çeken çocuklarımızın desteklenmesini sağlamak amacıyla büyük bir gayret içerisine girerek ilim ve öğretimle meşgul olan öğrencilerimiz için hayırsever vatandaşlarımızdan yardımlar elde ettiler. Bigadiç merkez ve mahallelerinde ikamet eden yükseköğrenim tahsili yapan 41 öğrencimize, her iki yarıyılda 500 lira olmak üzere toplam 1000 lira eğitim yardımını ulaştırdık. Hayırsever kardeşlerimizin zekat ve fitre ibadetleri, Kur´an-ı Kerim´in belirdiği sekiz sınıftan biri olan ?Allah yolunda olanlar´ tabirinin ulemamıza göre ilim tahsil edenlerin de dahil olduğu göz önünde bulundurularak önemli bir hizmet gerçekleştirmişlerdir.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı