Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Biga Ticaret Borsası, Batumdan döndü

Biga Ticaret Borsası, Batumdan döndü

Biga Ticaret Borsası üyelerinden oluşan işadamı grubunun, Gürcistanın Acara Özerk Cumhuriyetine gerçekleştirdiği ziyaret sona erdi.

Biga Ticaret Borsası üyelerinden oluşan işadamı grubunun, Gürcistan`ın Acara Özerk Cumhuriyeti`ne gerçekleştirdiği ziyaret sona erdi. Acara Cumhuriyeti`nin başkenti Batum`a düzenlenen geziyle ilgili olarak Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı`nca yapılan  açıklamada şöyle denildi:
"Biga Ticaret Borsası üyelerinden oluşan heyet ile 28-31 Mayıs 2012 tarihleri arasında Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyetine yaptığımız iş gezisi başarıyla sonuçlandı. İlk ziyaret, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğuna gerçekleştirildi. Bizleri Batum Başkonsolosumuz Engin Arıkan ve Batum Ticari Ataşemiz Volkan Berker karşıladılar ve Batum ile ilgili ekonomik ilişkilerimiz hakkında bilgi verdiler.
Sonrasında Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamaz Shavadze ve 2. Başkanı Saim Yeşildağ, Yabancı İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Osman Çalışkan ile yaptığımız görüşmelerde iki ülke halkları arasındaki dostluk ve iyi niyet ilişkilerinden bahsederek, Biga Ticaret Borsası Başkanımız Mesut Okyay, Borsamız ve Batum Ticaret ve Sanayi Odası`nın kardeş oda borsa olmaları için öneri getirerek günün anısına plaket sundu.
Batum Yatırım Ajansı`nı ziyaret eden Biga Ticaret Borsası Yöneticilerimiz ve üyelerimiz, Yatırım Ajansı Maliye Bakanı 1. Yardımcısı Sulkhan Jortmenadze ile yaptıkları görüşmede Batum`un ekonomik fırsatları, Batum`a yapılabilecek yatırımlar ve sektörel olarak Batum`un analizleri ile ilgili detaylı bilgi aldılar. Daha sonrasında Batum iş adamları ile yapılan görüşmelerde gezi heyetimiz ve Batum iş adamları birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.
Heyetimiz ayrıca Acara Cumhuriyeti Tarım Bakanı Sayın Donari Surmanidze ile buluştu. Yapılan görüşmelerde ülkemizdeki tarım politikalarının bugünü ve geleceği ile Acara`daki tarım politikalarının gelişimi hakkında görüşler paylaşıldı ve tarım sektörünün iki bölge açısından önemine değinildi. Tarım ve birçok konuda yatırıma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sayın Donari yatırım için gelen iş adamlarına her türlü yardımın yapılacağı sözünü verdi. Kendisine şal ve plâket sunan Borsa Başkanı Mesut Okyay`a teşekkür eden Bakan Donari kendisine çeşitli tarım ürünlerinden bir armağan paketi sundu.
Ayrıca gezi heyetimiz yapmış oldukları şehir gezileri ile Batum şehrini gezerek gözlemlerde bulundular. Batum`daki akarsuların debilerinin yüksek olması nedeniyle kurulan hidroelektrik santralini gezi heyetimiz yerinde gözlemleme olanağı buldu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli