Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Biga esnafına esnaf kefaletten 9 Trilyon kredi

Biga esnafına esnaf kefaletten 9 Trilyon kredi

Erdek Esnaf Kefalet Kooperatifi, esnafın kredi talebine cevap veremezken, Biga Esnaf Kefalet Kooperatifinin son 15 ayda ortaklarına 9 trilyon kredi dağıttığı öğrenildi.

Erdek Esnaf Kefalet Kooperatifi, esnafın kredi talebine cevap veremezken, Biga Esnaf Kefalet Kooperatifi`nin son 15 ayda ortaklarına 9 trilyon kredi dağıttığı öğrenildi.
Biga Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Sokullu, Kooperatif olarak Esnaflara 9 Trilyon lira kredi kullandırdıklarını açıkladı.
Biga Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak çok iyi durumda olduklarını belirten Başkan Mehmet Sokullu, yönetim olarak iyi işler yaptığımızdan dolayı, 2009 Yılından bu yana esnafa 9 Trilyon lira kredi kullandırdıklarını duyurdu. Talep arttıkça mevcut oranın daha yükselebileceğini belirten Kooperatif Başkanı Mehmet Sokullu," Biga Esnaf Kefalet olarak bölge Kooperatifleri arasında iyi durumdayız. 2009 Yılı ve 2010 yılının ilk üç ayında esnaflarımıza 9 Trilyon lira kredi kullandırdık. Kooperatifimizin takip oranı ise % 39 larda. Bin altı yüz ortağı bulunan Kooperatifimiz 660 ortağımıza kredi kullandırmıştır. Kooperatifimizin bankalarda 1,5 trilyon lira maddi varlığı bulunmaktadır. Ortaklarımızdan gelecek talep doğrultusunda 9 Trilyon lira olan plasmanımız daha da artacaktır" şeklinde konuştu. Biga`da esnafların ekenomik durumunun iyi olmadığını belirten Başkan Sokkullu, köylünün durumunun iyi olmaması esnafı da olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli