Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Biçki, Ankara´daki toplantıyı değerlendirdi

Biçki, Ankara´daki toplantıyı değerlendirdi

CHP İl Başkanı Biçki ?15 Temmuz´da darbecilerin kurşunla, bombayla başaramadığı Meclis´i yok etme girişimine direneceğiz? dedi.

CHP İl Başkanı Biçki ?15 Temmuz´da darbecilerin kurşunla, bombayla başaramadığı Meclis´i yok etme girişimine direneceğiz? dedi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, geçtiğimiz hafta sonu Ankara´da düzenlenen CHP İl Başkanları toplantısına katıldı.
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun il başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıya katılan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Ankara´dan Balıkesir´e döndüğü gibi kısa toplantı hakkında değerlendirme yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde 6,5 saat süren toplantıda anayasa değişikliği teklifinin ele alındığını anlatan Biçki, ?Bu süreçte il başkanı olarak tüm kesimleri siyasi parti ayrımı yapmaksızın kucaklayacaklarını? ifade etti.
Biçki, devamında şöyle konuştu: ?15 Temmuz´da darbecilerin kurşunla, bombayla başaramadığı Meclis´i yok etme girişimidir. Şimdi bu Anayasa teklifiyle diktatörlük sevdalıları tarafından deneniyor. Ülke kan gölüyken, her güne yeni bir patlamayla uyanırken, ekonomi batmışken, millet ekmeği için uğraşırken, bu ülkeyi bölme teklifini meclise getirenler Türkiye Cumhuriyeti´ne ihanet içerisindedirler. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve onun içinden belirlenen Hükümetin neredeyse bütün yetki ve sorumluluklarının Cumhurbaşkanı´na devredilmesini öngören Anayasa değişikliği teklifi Millet Meclisi ve halkımız tarafından seçilmiş milli iradenin temsilcileri tamamen yok sayılmaktadır. Bu teklif Aziz Türk milletinin yok sayan bir tekliftir. Tam yetkili ama tümden sorumsuz bir cumhurbaşkanlığı makamı yaratılmak istenmektedir. Cumhurbaşkanına TBMM´nin çoğunluğunu da kontrol yetkisi, beğenmediği Meclisi feshetme yetkisi verilmekte, yargıda da tamamen cumhurbaşkanının şekillendirebileceği bir yapı oluşturulmaktadır. Yani bu ´Ben milli iradeyi, o iradenin tecelli ettiği makam olan Meclis´i tanımıyorum. Ben milleti tanımıyorum hiçe sayıyorum." demektir. Bizler tarihimize, halkımıza asla ihanet etmeyeceğiz, ihanet edenlere karşı da bütün gücümüzle direneceğiz. Bu yalnızca Cumhuriyet Halk Partisinin sorunu değildir. Bu değişikliğe karşı çıkmak Demokrasiden yana, Cumhuriyet´ten yana özgürlükten yana herkesin görevidir. Bütün vatansever güçleri, bu pervasız girişime karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. Bir bedel ödenecekse önce CHP olarak bizler ödeyeceğiz."
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli