Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BİAD, patron adayı bayanlar için kolları sıvadı

BİAD, patron adayı bayanlar için kolları sıvadı

Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD), patron olacak bayanları yetiştirme çalışmaları başlattı. Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD), Patron Olacak Kadınları Yetiştirme projesini başarıyla uyguluyor.

Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD), patron olacak bayanları yetiştirme çalışmaları başlattı.
Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD), `Patron Olacak Kadınları Yetiştirme` projesini başarıyla uyguluyor. 
İş dünyasına 50 yeni kadın girişimci kazandırmayı hedefleyen girişimcilik kursunun ilk mülakatlarının ardından ikinci mülakatlar da Balıkesir İş Adamları Derneği binasında yapıldı.
Balıkesir İş Adamları derneğinde yapılan ilk mülakatta, kursa başvuran 70 kişi arasından seçilen 25 girişimci iş kadınının kursu bitirerek KOSGEB destekli girişimcilik sertifikasını almayı hak etti. İkinci mülakata başvuran 50 kişi arasından 25 girişimci iş kadını girişimcilik kursuna katılmaya hak kazandı.
KOSGEB Uzmanı Bayram Ali Kukuş, "İş adamlarının ve iş kadınlarının en kolay ulaşabildikleri yer KOSGEB`dir. Biz iş adamlarına yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. KOSGEB birçok destekler verirken bunlardan birisi de KOSGEB Girişimcilik Desteğidir." dedi.
Yeni kuracağınız işyerinizin kuruluş giderleri, makine teçhizat/ofis donanım giderleri ve işletme giderleri KOSGEB desteği ile 30.000 TL hibe 70.000 TL kredi şeklinde desteklendiğini belirten Kukuş, "Destek programı erkek-kadın %70-%80 oranında hibe olarak uygulanıyor. Bu destekten yararlanabilmek için öncelikli olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmak gerekiyor. Bundan sonraki iş hayatlarında yeni girişimcilerimize başarılar diliyor cesur olmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.
Kadın girişimcilerin örnek bir hizmete imza attıklarını belirten BİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Ünzile Temel, "Başarıya ulaşmış erkeklerin arkasında kadının desteği inkar edilemez. Evinde oturan ya da meslek sahibi olup işyeri açmayı hayal eden girişimci hanımlarımıza bu imkanı vermek istedik. Bu eğitimin mevcut işini geliştirmek ve rekabet gücünü artırmak isteyen, yeni arayışlar içinde olan, yeni atılımlar yapmak isteyen, cazip görünen iş fırsatlarını değerlendirip yeni pazarlara girmeyi hedefleyen girişimci iş kadınlarına rehber olabilmek amacıyla yapıldığını belirterek, derneğimiz tarafından 50 girişimci iş kadınına verilen bu imkanı fırsat bilip, eğitimlerini bitirerek sertifikalarını almaya hak kazanacak tüm girişimci iş kadınlarımızı kutluyor, bundan sonra ki iş hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.
Yasemin Eğitim Danışmanlık Kurucusu Girişimcilik Eğitmeni Yasemin Arslan Güven, belirlenen kadın adaylara 10 gün sürecek olan uygulamalı girişimcilik eğitiminin; İş kurma süreci, iş planı nasıl yapılır, işletme ömrü nasıl uzatılır ve rakipleriyle nasıl rekabet edebilir gibi konuları kapsadığını söyledi.
BİAD Genel Sekreteri İsmail Eren, dernek bünyesinde Kadın Girişimciler, Yapı ve İnşaat, Sanayi ve Enerji, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Genç Girişimciler ve Hizmet Komitelerinin bulunduğunu, bu komitelerle bundan sonra da Balıkesir`in iş istihdamının ve ticaret hacminin artmasına katkıda bulunacak yeni projelerde bir araya geleceklerini bildirdi. 
İsmail Eren, "Derneğimizin Kadın Girişimciler Komitesi koordinatörlüğünde hazırlayıp sunduğumuz Dernekler Daire Başkanlığı tarafından kabul edilip, KOSGEB tarafından desteklenmeye uygun görülen `Patron Olacak Kadınlar Yetişiyor` projemizin hazırlanmasında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli