Bugün, 19 Mart 2024 Salı

BGC´de renkli konuklar

BGC´de renkli konuklar

Tuna ve Gündeğer, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ndeydi

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti (BGC), ?Cemiyet Günleri? kapsamında, Bandırma´nın yetiştirdiği iki önemli müzisyen olan Bedri Tuna ve Emin Gündeğer´i ağırladı.
Müzisyen bir aileden gelen kemancı Emin Gündeğer, kendi kendisini yetiştirdiğini, ülkemizin çok tanınmış şarkıcılarına eşlik ettiğini vurgularken, ?Bir dönem, Bandırma´daki Türk Sanat Müziği Topluluğu´nun şefliğini yürüten Burhan Durucu´dan ve ünlü bestekâr Avni Anıl´dan çok şey öğrendim? dedi.
Bandırma´da yeni müzisyenlerin yetişmesi için belediyenin yönetiminde bir konservatuvar kurulmasının yararlı olacağına dikkati çeken, 1971 yılı Bandırma doğumlu Gündeğer, ?Bandırma, ne yazık ki kendi çocuklarına yeterince sahip çıkmıyor? diye konuştu.
72 yaşındaki solist Bedri Tuna ise yaklaşık 50 yıldır müziğin içinde bulunduğunun altını çizerken, ?Çok çeşitli kentlerde solistlik yaptım. Bandırma´nın eski Türk Sanat Müziği kültürü çok daha zengindi. Şimdi o kültür pek kalmadı? dedi.
Etkinlik sırasında hazır bulunan Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen de derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: renkli konuklar
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli