Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BGC Saldırıyı kınadı

BGC Saldırıyı kınadı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yazılı bir açıklama ile Önce Körfez Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burhan Murat Ayaşoğluna gazete bürosunda yapılan saldırıyı kınadı.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)  yazılı bir açıklama ile Önce Körfez Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burhan Murat Ayaşoğlu`na gazete bürosunda yapılan saldırıyı kınadı.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti`nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Gazeteci meslektaşımız ve Cemiyet üyemiz Burhan Murat Ayaşoğlu`nun önce elektronik posta mesajları ile tehdit edilip, sonra işyerinde darp edildiğini üzüntüyle öğrendik. 
Bu sadece bir meslektaşımıza değil, tüm basına ve gazetecilere yapılan çirkin bir saldırıdır.  
Ne yazık ki bu olayı gerçekleştirenlerin işadamı kimliği ve bir derneğe üye olmaları da bir başka üzücü detaydır. Dernek yönetiminin gazeteciyi tehdit edip, darp eden üyeleri hakkında gerekli işlemi yapacağına, bu lekeyi temizleyeceğine inanmak istiyoruz. Çünkü bu olayla kamuoyu nezdinde, dernek üyesi tüm işadamları zan altında kalmıştır.
Meslektaşımız bu çirkin saldırı sonrası gerekli hukuki işlemleri başlatmıştır. Güvenlik güçlerinin ve yargının da bu fiili gerçekleştirenlerin peşini bırakmayacağına inanıyoruz.
Cemiyet olarak bu saldırının ve davanın takipçisi olacağız. Eleştiriye açık olmayan, çareyi hukuk yerine şiddette arayan zihniyeti bir kez daha esefle kınıyoruz. 
Arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesini diliyoruz"  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli