Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BGC Başkanı Ramazan Demir Güneydoğu gezimiz Batmana uğur getirdi

BGC Başkanı Ramazan Demir Güneydoğu gezimiz Batmana uğur getirdi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyetince (BGC), Çözüm Süreci kapsamında Güneydoğu Bölgesine düzenlenen Barış Gezisine katılan 12 gazeteci Batmana Petrol Bereketi dilemişti ve o sevinç 2 bin 820 metre derinlikten geldi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti`nce (BGC),  "Çözüm Süreci" kapsamında Güneydoğu Bölgesine düzenlenen `Barış Gezisine` katılan 12 gazeteci Batman`a `Petrol Bereketi` dilemişti ve o sevinç 2 bin 820 metre derinlikten geldi. 
BGC Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin Batman`a uğur getirdiğini söyledi.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti`nce (BGC),  "Çözüm Süreci" kapsamında 28 Nisan - 4 Mayıs 2013 tarihleri arasında Güneydoğu Bölgesine düzenlenen `Barış Gezisine` katılan Balıkesir, Bandırma, Erdek ve Edremit Körfezindeki yerel basın kuruluşları yanı sıra ajans temsilcilerinden oluşan 12 gazeteci Batman`a `Petrol Bereketi` dilemişti ve o sevinç 2 bin 820 metre derinlikten `Petrol Fışkırması` şeklinde geldi.
Vali Arslan, gazetecileri Raman Dağına çıkarmıştı
Batman`da Valilik ve Batman Gazeteciler Cemiyeti tarafından ağırlanan Balıkesirli gazeteciler, Çözüm Süresiyle birlikte bölgeye ziyaret turu gereçleştirdiklerinde Türkiye`nin Petrol kenti Batman`ın Raman Dağındaki petrol sahalarını Batman Valisi Yılmaz Arslan ile birlikte gezip, petrol mühendislerinden çalışmalar konusunda geniş bilgi almışlardı.  
Batı Raman Petrol Sahasındaki `Petrol Arama Kuyusu`ndaki çalışmaları yakından izleyen Balıkesirli gazetecilere, Türkiye`de günde 10 Bin varil üretim yapıldığını, bu sahadaki günlük üretimin ise 7 Bin ile 7500 varil olduğu bilgisi verildi.
Bu günkü rezervin 1085 milyar varil olduğu, 402 kuyudan 280 kuyunun bugün Türkiye üretiminin % 72 sinin buradan çıkartıldığı açıklandı. Topluca ziyaret edilen ve sondaj çalışması yapılan kuyudan 1400 metreye ineceklerini ve çalışmaların 24 saat devam ettiği açıklandı.
İlk sevinçli haber İpek Doğal Enerjiye ait Batman Kozluk`ta yer alan İpek-1/K kuyusundan geldi.
İPEK-1/K kuyusundan petrol fışkırdı
İpek Doğal Enerji, Batman Kozluk`ta yer alan İpek-1/K adlı sondaj kuyusunda Türkiye`de nadir görülen yüksek basınçlı artezyen yani `petrol fışkırması` şeklinde petrol gelişi gerçekleşirken, hedeflenen ilk zonda petrol keşfi yapıldığı belirtildi. Açıklamada, üretim ve rezerv miktarı çalışmalarının, 2 bin 900 metre civarında bulunan 2`nci zona ulaşılmasından sonra hızla üretimin gerçekleştirileceği belirtildi.
Demir: "Batman`a uğur getirdik"
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti`nin, Çözüm Süreci kapsamında 28 Nisan-4 Mayıs 2013 tarihleri arasında Güneydoğu Bölgesine düzenlenen `Barış Gezisine` Türkiye`nin her noktasının bir cennet olduğunu gördük. Batıda herkesin `Mahrumiyet Bölgesi` olarak bildiği Güneydoğu Bölgesi aslında kültürel zenginliği yanında yeraltı ve yerüstü ekonomik olarak ne kadar zengin olduğuna tanıklık ettik. Batman`da günlük petrol üretiminin 7 Bin ile 7500 varil üretilmektedir. Batman`da yeni açılan kuyulardan `Petrol Fışkırması`nın ülkemiz adına sevindiricidir" açıklamasında bulunan BGC Başkanı Demir, "Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`ın Batman`a tayin olmasına üzülmüştük ama ülkemize olan hizmetlerinden en değerli zenginliği olan kardeşliğin gelişimi yönünden hizmetleri asla unutulamaz. Batman`da devam eden yüzlerce sondaj çalışmalarımdan birisini birlikte gezdik. Bu kuyulardan birisinde Petrol Fışkırması en çok bizi sevindirmiştir. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) üyeleri Batman`a uğur getirdi" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı