Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BGC Yönetimi yeni Valiyi ziyaret etti

BGC Yönetimi yeni Valiyi ziyaret etti

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetimi, Balıkesir´e yeni atanan Vali Ersin Yazıcı´yı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetimi, Balıkesir´e yeni atanan Vali Ersin Yazıcı´yı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Makamında basın mensuplarını ağırlayan Vali Yazıcı, demokratik yönetimlerde basının büyük bir güç olduğunu ifade ederek, "Siz gazetecilerin, güzel şeyler yazması için bizlerin güzel hizmetler yapmamız gerektiğini biliyoruz" dedi.
BGC Başkan Ramazan Demir, Vali Yazıcı´ya yeni görevinde başarılar dilerken, Balıkesir basını olarak kendilerine her zaman destek ve yardımda bulunacaklarını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir´in kısa süre önce büyükşehir statüsüne kavuşmasının büyük kazanç olduğunu kaydetti.
Vali Ersin Yazıcı, "Balıkesir bir süre önce büyükşehir statüsü kazanan illerimizden biri. Büyükşehir modelinin iller için daha iyi olduğunu, illerin projesinin bu modelle daha rahat halledilebildiğini düşünüyorum şahsen. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nde 7 yıla yakın genel sekreter yardımcılığı, 5 yıl genel sekreterlik yaptım. Modelin daha demokratik olduğunu düşünüyorum. Kusurları, eksikleri olabilir. Seçilmişlerden oluşan bir karar mekanizmasının ve vatandaşların daha kolay hesap sorabildiği bir mekanizma olduğu için daha modern olduğunu düşünüyorum. Belediyelerimiz alt yapı işlerini hallederken, bizde eğitim, sağlık, spor, tarım gibi birçok alanda çok işimiz var. Biz hizmet etmeye geldik." dedi.
Vali Ersin Yazıcı, kamu hizmetinde kendi motivasyonunu nasıl sağladığını basın mensupları ile paylaştı.
Vali Yazıcı, "Ben uzun yıllardır kendimi şöyle motive ediyorum. 11 yaşında devlet parasız yatılı okulunda Burdur´da eğitime başladım. Ortaokul, lise, üniversite hayatımda da kredi yurtlar bünyesinde kaldım. Yaklaşık 11 yıla yakın devletimizin yurtlarında kaldım. 47 yaşındayım, 36 yıldır bu devletin ekmeğini yiyorum. Bu millete, bu devlete ne yaparsam yapayım, ne kadar hizmet edersem edeyim borcumu ödeyemeyeceğimi düşünüyorum. Bulunduğum her pozisyonda, elimden gelen tüm gayretimle çalışmaya gayret ediyorum. Gayretimizi ve samimiyetimizi göreceğinizin sözünü veriyorum" diye konuştu.
BGC Başkanı Ramazan Demir, ise Balıkesir medyası hakkında Vali Yazıcı´yı bilgilendirdikten sonra, ´Balıkesir Basın Tarihi´ kitabını hediye etti. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı